Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics nem játszik a törökök ellen a Davis Kupában

Publikálva: 2023.08.31 Frissítve: 2023.08.31 Tenisz

A magyar válogatott első számú játékosa, az MTK Budapest kiválósága, Fucsovics Márton nem lép pályára a szeptemberi, törökök elleni hazai tenisz Davis Kupa-osztályozón, de két MTK-s így is a keretben van.

Nagy Zoltán, a magyar DK-csapat szövetségi kapitánya már a jövő keddi nevezési határidő előtt, szerdán nyilvánosságra hozta az együttes összeállítását: a szeptember 15-én és 16-án esedékes keszthelyi összecsapáson Marozsán Fábiánra, Piros Zsomborra (MTK Budapest), Valkusz Mátéra, Fajta Péterre és a válogatottban most debütáló Füle Mátyásra (MTK Budapest) számít. A legmagasabban rangsorolt hazai férfi játékos, Fucsovics Márton ezúttal nem szerepel a válogatott névsorában.

– Egyeztettem Fucsovics Marcival és stábjával, úgy döntöttek, hogy ezúttal nem vállalja a játékot – idézte a szakvezetőt a szövetség közösségi oldala. – A wimbledoni időszak után nem játszott salakon és a következő időszakban is kemény pályán szeretne készülni, ráadásul apróbb sérülések is akadályozzák. Sajnálom, hogy Marci most nem tud velünk lenni Keszthelyen, de a csapatunk így is nagyon erős, ráadásul újoncot is avatunk Füle Mátyás személyében, aki nemrég salakon megnyert egy 25 ezres versenyt, többek között a harmadik számú török játékost is legyőzve – nyilatkozott Nagy Zoltán.

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha nyer, jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!