Kézilabda
Török Lilly

Tenisz: Fucsovics megint fordított, és nyolcaddöntős Dubajban

Publikálva: 2021.03.16 Frissítve: 2021.03.16 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton három játszmában győzte le a világranglista 15. helyén álló spanyol Pablo Carreno-Bustát a dubaji keménypályás tornán a legjobb 32 között.

Miután Fucsovics Márton az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztorna első körében szetthátrányból legyőzte a kanadai Vasek Pospisilt, majd a világranglista 15. helyén tanyázó spanyol Pablo Carreno-Bustával találkozott kedden.

Az MTK Budapest világranglista 44. játékosa fogadóként kezdte a meccset, és már az első játékban eljutott bréklabdáig, azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Több ilyen pedig nem is akadt az első szett során. A folytatásban mindkét teniszező magabiztosan hozta az adogatásait, így következett a tie break, melyben Marci 3:0-val indított, de végül a spanyol ellenfele nyerte a hosszabbítást 7:5-re, és így az első szettet is 7:6-ra.

A második játszmában Marci egyből elbukta az adogatójátékát, így kapaszkodnia kellett. Ezt meg is tette, és 3:1-es hátránya után zsinórban öt játékot nyert meg – 6:3-mal egyenlített.

A magyar kiválóság a döntő szettben ott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta. Rögtön megbrékelte Carreno-Bustát, majd 4:2-es vezetés után megint fogadóként remekelt (5:2), és a mérkőzésért adogathatott. A spanyol nem adta könnyen a bőrét, hiszen Marci első két meccslabdáját hárította, a harmadikkal viszont már nem tudott mit kezdeni.

Fucsovics a tavalyi US Open 29 éves elődöntésének legyőzésével újabb nagy skalpot tudhat magáénak, és már az is eldőlt, hogy szerdán a világranglista 26. helyét elfoglaló Dusan Lajoviccsal találkozik a nyolcaddöntőben. A kihívó nem ismeretlen, hiszen egy hete Dohában Marci két szettben nyert a szerb ellen.

KEMÉNYPÁLYÁS FÉRFI TENISZTORNA, DUBAJ (650 millió forint összdíjazás)
A legjobb 32 között

Fucsovics Márton–Pablo Carreno-Busta (spanyol) 2:1 (6:7, 6:3, 6:2)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!