Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics Márton kikapott a US Openen

Publikálva: 2021.08.31 Frissítve: 2021.09.01 Tenisz

Klubunk játékosa öt játszmában vereséget szenvedett az olasz Andreas Seppi ellen a US Open első fordulójában.

Az MTK Budapest kiválósága, Fucsovics Márton az olasz Andreas Seppivel mérkőzött meg az amerikai nyílt teniszbajnokság nyitó körében.

A magyar fiú kezdte jobban a találkozót, 1:1-nél elvette Seppi adogatójátékát, majd az első játszma további részében végig stabilan hozta a saját szerváját, és egy újabb brék után Marci került szettelőnybe (6:2).

Ezt követően a második felvonás jóval szorosabban alakult, a felek a végjátékig magabiztosan szerváltak, egyiküknek sem kellett bréklabdákat hárítani egészen 5:5-ig, amikor először Fucsovicsnak adódott lehetősége brékelni ellenfelét, de nem tudta kihasználni a lehetőséget, így a magyar a tiebrékért adogathatott, de a rövidítést végül nem sikerült kiharcolnia, Seppi 7:5-tel egyenlített.

A harmadikban folytatódott a kiélezett csata, a fogadóknak ezúttal sem volt sok lehetősége a szettben, megint mindössze egyetlen brék döntött a legvégén, és ismét az olasz bírta jobban idegekkel (6:4), ezzel Seppi 2-1-re vezetett már. Ezután újabb fordulat következett, Marci a negyedik játszmában abszolút uralta a játékot, remek tenisszel rukkolt ki ebben az etapban, 6:2-vel egalizált, jöhetett a döntő szett.

Az ötödikben fej fej mellett haladtak, ugyan klubunk kiválósága egyszer elbukta a szervagémjét, ám azonnal visszavette (4:3), így jutottak el a játékosok a rövidítésig, amely az egész meccshez méltó drámai és egyben maratoni ütközetet hozott, mindkettejüknek öt-öt meccslabdája volt a tiebrékben, de a 37 éves Seppi bizonyult higgadtabbnak, 15–13-ra győzött, és 4 óra 8 perc után továbbjutott a második fordulóba, míg Fucsovics búcsúzott az egyéni viadaltól.

Marcinak hátravan még a páros az olasz Travaglia oldalán, az első körben a Krawietz, Tecau duóval találkoznak.

FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Andreas Seppi (olasz)–Fucsovics Márton 2:6, 7:5, 6:4, 2:6, 7:6 (15–13)

(A kiemelt képek forrása: AFP)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!