Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: Fucsovics Márton tizenkét helyet javított

Publikálva: 2023.05.22 Frissítve: 2023.05.22 Tenisz

Ezekről a világranglista pozíciókról néznek elébe teniszezőink a Roland Garrosnak.

Fucsovics Marci ‒ a top 100 egyetlen magyarja ‒ a harmadik fordulóig jutott legutóbb Rómában, ezzel a kilencvenkettedikről feljött a 80. helyre.
Marozsán az elmúlt hetek legnagyobb szenzációját okozta azzal, hogy az olasz fővárosban élete első ATP-főtábláján legyőzte Carlos Alcarazt, aki vereségétől függetlenül visszavette az éllovas pozíciót Novak Djokovicstól. A 23 éves magyar játékos a 135.-ről a 115. helyre jött fel, mögötte a Roland Garroson szintén selejtezős Piros Zsombor a 125.
Az élbolyban az olasz fővárosban a 20., de salakon az első trófeáját megszerző orosz Danyiil Medvegyev már a második az ATP-rangsorban, Djokovics pedig a harmadik.

A nőknél mindhárom magyar éljátékos rontott, a hosszú sérülés után visszatért Udvardy Panna jelenleg a 95., közvetlenül mögötte áll Gálfi Dalma, Bondár Anna viszont kicsúszott a top 100-ból, és a 103. Valamennyien főtáblások lesznek a Garroson, amelynek a selejtezőjében érdekelt Jani Réka a 154., míg a februárban még 374. Babos Tímea újabb harmincnégy helyes ugrással már a 237.
A női élmezőnyben őrzi első helyét a lengyel Iga Swiatek, megelőzve az Australian Open-bajnok fehérorosz Arina Szabalenkát. A római - és tavaly wimbledoni - bajnok kazah Jelena Ribakina feljött a negyedik pozícióba.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!