Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Fucsovics Márton nyert Eastbourne-ben, Gálfi Dalma kikapott a wimbledoni selejtezőben

Publikálva: 2021.06.22 Frissítve: 2021.06.23 Tenisz

Egyesületünk teniszezői felemás napot zártak a füvespályás tornákon.

Kedden az MTK Budapest játékosai közül Fucsovics Márton és Gálfi Dalma is pályára lépett. Fucsovics Márton az eastbourne-i füvespályás, 250-es ATP-tornával igyekszik felkészülni a jövő héten kezdődő wimbledoni Grand Slam-viadalra, ahol majd főtáblásként várhatja a küzdelmeket.

Marci a világranglista 64. helyén álló, szlovén Aljaz Bedenével találkozott az első körben a tengerparti, brit városban. Fucsovics kezdte jobb formában a mérkőzést, azonnal elvette az első fogadójátékában az ellenfél szerváját. Ám ezt a bréket nem tudta játékosunk megtartani, a szett közepén Bedene visszavette, majd ezután rövidítésbe torkolott az első játszma, amelyben klubunk legjobb férfi teniszezője bírta jobban idegekkel, így több mint egy óra után Marcihoz került az előny (7:6).

A második etapban mindössze egyetlen brék döntött, de az sajnos nem Fucsovics javára, a szlovén egalizált 6:3-al – 41 perc alatt –, így jöhetett a döntő szakasz.

A magyar játékos nem kezdte jól a harmadik szetett, ugyanis rögtön brékhátrányba került, de Marci nem adta fel, és 4:2-nél visszajött, majd pedig fej-fej mellett haladtak a résztvevők a mindent eldöntő tiebreakig. Itt szerencsére megint Fucsovics bizonyult jobbnak, ezt a rövidítést is 7-3-ra nyerte meg. A 2 óra 43 perc alatt aratott sikert követően a magyar fiúnak a szerencsés vesztes, dél-koreai Kwon Soonwoo következik a legjobb 16 között.

Eközben egyesületünk másik kiválósága, Gálfi Dalma már a füves borításon zajló Grand Slam-torna helyszínén próbált szerencsét. Dalmának – aki vasárnap még Franciaországban salakon nyert tornát – ezúttal a wimbledoni selejtezőben kellett helytállnia. A világranglista 241. helyén álló magyar lánynak a sorsolás sem könnyítette meg a dolgát, ugyanis a kvalifikáció negyedik kiemeltjével, az orosz Anna Kalinszkajával került szembe. A nehezítő körülmények ellenére klubunk játékosa nagyon jól kezdett, hiszen a nyitójátszma elején elvette az ellenfele adogatójátékát, a megszerzett bréket pedig már egészen a szett végéig nem engedte ki a kezéből (6:4).

A második felvonás hasonlóan szorosan alakult, viszont itt az orosz indított brékkel, amelyet 5:3-ig meg is tartott, ám a legfontosabb pillanatban – amikor Kalinszkaja a játszmáért szervált – Gálfi visszavette a hátrányát. Ugyanakkor korainak bizonyult az öröm, mivel Dalma nem tudta tovább nyújtani a szettet, újra elbukta az adogatátását (4:6), így a felek 58 perc után kezdhették a döntő etapot.

Az MTK fiatal játékosának azonban – a múlt heti menetelés után – nem maradt már energiája, hogy az első két játszmában mutatott színvonalat hozza, így orosz riválisa 6:1-gyel lezárta az 1 óra 20 percig tartó mérkőzést, ezzel teniszezőnk búcsúzott a wimbledoni viadaltól.

A nap jó híre női fronton, hogy a legmagasabban rangsorolt magyarnak, Babos Tímeának mégsem kell selejtezőt játsznia, miután az amerikai Jennifer Brady visszalépett a Grand Slam-tornától. Ezzel a ranglista 116. pozicíóját elfoglaló Babos automatikus főtáblássá vált egyesben Wimbledonban. 

ATP-torna (250), Eastbourne, első kör:
Fucsovics Márton–Aljaz Bedene (szlovén) 7:6 (7-3), 3:6, 7:6 (7-3)
Wimbledon, selejtező, első kör:
Gálfi Dalma–Anna Kalinszkaja (orosz, negyedik kiemelt) 6:4, 4:6, 1:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!