Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Márton nagy csatában kikapott Dubajban

Publikálva: 2022.02.22 Frissítve: 2022.02.22 Tenisz

Egyesületünk első számú férfi teniszezője közel két és fél órás meccsen maradt alul a kanadai Denis Shapovalovval szemben a dubaji ATP-torna első fordulójában.

Az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton a hatodik kiemelt, kanadai Denis Shapovalovval találkozott a dubaji 500-as ATP-torna első fordulójában. A felek korábban egyszer játszottak egymással: a 2020-as Australian Open első fordulójában – akkor Marci nyert négy játszmában.

Fucsovics kezdte jobban a találkozót, már Shapovalov második adogatójátékában brékelni tudott, amelyet 5:3-ig stabilan őrzött. Majd, amikor Marci az első szettért szerválhatott, sajnos elbukta a sajátját (5:4), azonban klubunk kiválósága nem csüggedt. Bár a világranglista 14. kanadai a következő játékban az egyenlítésért jöhetett, de a magyar játékos többször is játszmalabdához jutott fogadóként, és 48 percnyi játék után végül a negyediket kihasználta (6:4). 

A második felvonás nem indult jól: Fucsovics azonnal elbukta az adogatását, de szerencsére megint rögtön visszavette a hátrányt (1:1). Összességében folytatódott az első etapra is jellemző magas színvonalú játék, ám ekkor már inkább Shapovalov irányított, 2:2-nél ismét brékelte Marcit, és előnyét már nem is adta ki a kezéből, 6:4-gyel egyenlített, így másfél óra után következhetett a döntő szett. 

Rögtön a harmadik játszma első gémében bréklabdát kellett hárítania Fucsovicsnak, amelyet sikeresen abszolvált (1:0). Ezután 0:40-nél három – összesen a játékban öt – lehetősége adódott a következő játékban, hogy elvegye Shapovalov szerváját, de Marci egyiket sem használta ki végül. Innentől 5:5-ig mindkét teniszező magabiztosan játszott a saját adogatása mögött. Ekkor sajnos a magyar fiú nem tudta tartani az övét (5:6), és a kanadai 2 óra 28 perc után 7:5-el lezárta a meccset.

ATP 500-as torna, Dubaj, első forduló
Fucsovics Márton–Denis Shapovalov (kanadai, hatodik kiemelt) 6:4, 4:6, 5:7

(Kiemelt képek forrása: Qatar Tennis Federation; MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!