Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Fucsovics Márton kikapott a rotterdami torna negyeddöntőjében

Publikálva: 2022.02.11 Frissítve: 2022.02.12 Tenisz

Klubunk teniszezőjének, Fucsovics Mártonnak a negyeddöntő jelentette a végállomást a rotterdami ATP-tornán, miután két szettben kikapott az orosz Andrej Rubljovtól.

Bár a sorsolása nem volt könnyű, az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton mégis sikerrel vette a rotterdami keménypályás ATP-torna első két fordulóját, és mivel Andrej Rubljov is hasonlóan szerepelt, így a két játékosnak egymással kellett megküzdenie a viadal negyeddöntőjében. A páros jól ismeri egymást, a tavalyi év során számos alkalommal találkoztak a pályán, sőt, a 2021-es hollandiai eseményen a döntőt is ők vívták, aminek a végén az orosz versenyző örülhetett.

A világranglista hetedik helyén álló, a tornán második kiemeltként szereplő Rubljovval sajnos most sem bírt Marci, aki két, egymáshoz nagyon hasonló szettben kapott ki a riválisától 1 óra 15 perc játék után. Az orosz mindkét játszmát sima brékkel kezdte, ezek mellé pedig rendkívül magabiztos szervajátékot párosított, ami – nem meglepő módon – nyerő receptnek bizonyult.

Az első játszma során mindössze három fogadópontot engedélyezett Marcinak, aki fogadóelőny közelébe sem tudott kerülni. A helyzet a második szettben sem változott; ebben a periódusban Fucsovics összesen négy alkalommal örülhetett pontszerzésnek Rubljov szervái után. Klubunk játékosa a második játszma kilencedik játékában a meccsben maradásért adogatott, az orosz játékos azonban harmadik alkalommal is brékelte Marcit, akinek így a tavalyi finálé után idén a legjobb nyolc között ért véget a rotterdami kaland.

Rotterdam, keménypályás ATP-torna, negyeddöntő
Fucsovics Márton–Andrej Rubljov (orosz) 4:6, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!