Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics Márton kiesett Cincinnatiben

Publikálva: 2021.08.17 Frissítve: 2021.08.17 Tenisz

Egyesületünk játékosa 7:6, 6:3-ra kikapott az amerikai ATP 1000-es verseny első körében.

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton a 12. helyen kiemelt, kanadai Felix Auger-Aliassime-al találkozott a Cincinnatiben zajló 4,8 millió dollár összdíjazású ATP 1000-es verseny első fordulójában. A felek eddig kétszer találkoztak korábban, 1-1 volt az egymás elleni mérlegük.

A játékosok a mérkőzés elején magabiztosan hozták az adogatójátékukat, majd 2:2-nél Fucsovics vette el először a másik szerváját, és az előnyét – bár bréklabdákat is kellett hárítania – sikerült megőriznie egészen 5:4-ig, amikor is befejezhette volna az első játszmát. A kulcsfontosságú játékban Marcinak szettlabdája is volt, azonban végül elbukta az adogatását. Ezt követően a nyitó felvonás végül tie-breakbe torkollott, amelyet a 21 éves kanadai nyert nagyon simán 7-0-ra.

A második játszmát oda-vissza brékkel kezdték, ezután a magyar fiú hozta a sajátját, és 1 óra 48 perc után 2:1-nél esőszünet szakította meg a játékot. Később folytatták a mérkőzést, de Marci elvesztette a játszmát, így búcsúzott a tornától.

ATP 1000-es verseny (keménypályás), Cincinnati, USA:
Fucsovics Márton–Felix Auger-Aliassime (kanadai, 12. kiemelt) 6:7 (0-7), 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!