Tenisz
Piros Zsombor

Tenisz: Fucsovics Márton kiesett az első fordulóban Dohában

Publikálva: 2023.02.21 Frissítve: 2023.02.21 Tenisz

Klubunk első számú férfi játékosa, Fucsovics Márton három játszmában szenvedett vereséget a spanyol Roberto Bautista Aguttól a dohai 250-es ATP-torna nyitókörében.

A világranglista 78. helyén álló Fucsovics Márton a torna címvédőjével, az ötödik kiemelt, spanyol Roberto Bautista Aguttal találkozott a legjobb 32 között Katarban.

Az első szettben 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd a folytatásban Fucsovics és Bautista is két-két alkalommal brékelte ellenfelét. Így jutottak el végül a rövidítésig, amelyet a spanyol nyert meg 9-7-re. A második játszmában 5:5-ös állásig mindketten magabiztosan szerváltak. A szett végjátékában Marci bírta jobban idegekkel, és 7:5-tel kiegyenlített – jöhetett a döntő felvonás. Az első két szetthez nagyon hasonlóan, rendkívül szorosan alakult a harmadik is, amelyben egyetlen elvesztett adogatógém döntött: 3:3-nál Fucsovics elbukta a sajátját, majd Bautista már nem adta ki a kezéből az előnyt, és 3 óra 10 perc után 6:4-gyel lezárta a meccset, ezzel Marci búcsúzott Dohában.

Eközben Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic párosa kedden a dubaji WTA-torna nyolcaddöntőjében lépett pályára, és 6:1, 7:6 (7-4) arányban vereséget szenvedett a Ljudmijla Kicsenyok, Jelena Ostapenko ukrán, lett kettőstől.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!