Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics Márton kiesett a winston-salemi ATP-torna első körében

Publikálva: 2022.08.23 Frissítve: 2022.08.23 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton három szettben kapott ki a tajvani Cengtől az amerikai tornán.

Magyar idő szerint hétfőn késő este kezdte meg a főtáblás szereplést klubunk teniszezője, Fucsovics Márton a winston-salemi ATP 250-es tornán. Marci a selejtezőben kikapott az ausztrál Jason Kublertől, ám szerencsés vesztesként bejutott a legjobb hatvannégy közé.

Az első fordulóban a világranglistán nála tizenegy hellyel előrébb álló Ceng Csun-Hszinnel kellett megmérkőznie. Bár az ATP-sorrend alapján szoros összecsapásra lehetett számítani, a tajvani mégis simán nyerte az első szettet: Fucsovics első adogatójátékát rögtön elvette, majd 1:4-et követően újra brékelt, ami után már könnyen hozta a játszmát.

A folytatásban teljesen megváltozott a játék képe. Bár Ceng 1:1-nél közel volt az újabb brékhez, Marci egy játékon belül hat fogadóelőnyt is hárított, ez pedig akkora erőt adott neki, hogy sorban újabb négy gémet nyerve kiegyenlítette az állást.

Sajnos a döntő szett kedvezőtlenül alakult a számunkra, brékváltást követően fej-fej mellett haladtak a felek, ám Ceng a szett hatodik játékában újra elvette a teniszezőnk szerváját, amiből már nem tudott visszajönni Marci, így véget ért számára a verseny.

Winston-Salem ATP-torna, első forduló:

Fucsovics Márton‒Ceng Csun-Hszin (tajvani) 1:6, 6:1, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!