Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Fucsovics Márton Dimitrovval száll szembe az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnap rajtoló főtábláján

Publikálva: 2024.01.11 Frissítve: 2024.01.11 Tenisz

Nehéz ellenfelet kapott teniszezőnk, a világranglista 13. helyén álló riválissal méri össze magát Marci.

A 69. helyen álló Fucsovics nem számíthat könnyű mérkőzésre a bolgár Grigor Dimitrov ellen, aki vasárnap diadalmaskodott Brisbane-ben, 2017 novembere után ünnepelhetett ismét tornagyőzelmet, legutóbb pedig novemberben kapott ki a párizsi fináléban, a világelső Novak Djokovicstól. A 32 éves ellenfél 13. a világranglistán ‒ de volt már harmadik is ‒, kilenc trófeát gyűjtött, és a Roland Garros kivételével minden Grand Slamen vívott már elődöntőt.

Az egymás elleni mérlegükben ezzel együtt Fucsovics áll jobban, aki 2-1-re vezet: 2020-ban, a Covid-járvány idején a Cincinnatiból New Yorkba költöztetett tornán, majd a US Openen is teniszezőnk bizonyult jobbnak, a 2021-es San Diegó-i viadalon viszont Dimitrov nyert.

A 31 éves Fucsovics visszalépett az eheti, adelaide-i tornától és néhány napig nem edzett, pihentette a sérülését, és kezelésekre járt. A magyar szövetség tájékoztatása szerint azonban pénteken a negyedik helyezett Jannik Sinnerrel edz majd a Rod Laver Arenában, aki tavaly Davis Kupa-győzelemre vezette az olasz válogatottat.

Forrás: MTI 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!