Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics Márton háromjátszmás csatában alulmaradt Thiemmel szemben

Publikálva: 2021.05.12 Frissítve: 2021.05.13 Tenisz

Marci két labdára volt a továbbjutástól a római ezres versenyen, de a bravúr nem sikerült.

Az MTK Budapest elsőszámú férfi teniszezője, Fucsovics Márton hajszálnyira volt a győzelemtől, ám végül három játszmában kikapott a Grand Slam-bajnok, Dominic Thiemtől Rómában.

Marci nagyon jól kezdte a mérkőzést, hiszen az első játékban azonnal elvette az osztrák szerváját. Azonban ezt a brékelőnyt a magyar játékos nem tudta a szett végéig megtartani, mivel Thiem 3-3-nál egyenlített. Ugyanakkor ez mit sem szegte klubunk kiválóságának kedvét, ezután a következő három játék – köztük két brékkel – Fucsovicsé lett, így 54 perc alatt behúzta az első játszmát.

A második szett még ennél is szorosabban alakult. Marci bár itt is elvette a világranglista negyedik helyezett ellenfele adogatójátékát, a US Open-bajnok azonnal visszavette azt. A két játékos egészen a rövidítésig vitte a játszmát, ahol Fucsovics két labdára került a meglepetés-diadaltól, viszont az osztrák ekkor megemelte játéka színvonalát, így övé lett a tie-break, és egalizálta a szettek arányát.

A döntő szakaszra sajnos Fucsovics nagyon elfogyott, ennek következtében Thiem 6:0-ra diadalmaskodott a harmadikban, így a két és félórás csatát követően ő mehet tovább a nyolcaddöntőbe.

Fucsovics Márton–Dominic Thiem (osztrák, negyedik kiemelt) 6:3, 6:7 (5-7), 0:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!