Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics Márton Barcelonában, Piros Zsombor Splitben győzött az első fordulóban

Publikálva: 2022.04.19 Frissítve: 2022.04.19 Tenisz

Fucsovics szűk másfél óra alatt jutott tovább, míg Piros 35 perc alatt abszolválta a nyitókört.

Az MTK Budapest első számú férfi teniszezője, Fucsovics Márton a barcelonai 500-as ATP-tornán szerepel a héten. Első meccsét az ausztrál Jordan Thompson (86.) ellen játszotta a világranglista 53. helyén álló magyar játékos.

Fucsovics kiválóan nyitotta a meccset, magabiztosan adogatott az elejétől kezdve, majd 1:1-nél elvette 27 éves riválisa szerváját, és az előnyét egészen a játszma végéig megőrizte, miközben a saját adogatógémeit simán hozta, az ausztrál fogadóként bréklabdáig sem jutott el, így Marci 48 perc után 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második felvonásban 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd ekkor klubunk teniszezője egyértelműen átvette az irányítást – kétszer is brékelte Thompsont, és sorozatban négy játékot nyerve 6:2-vel lezárta az 1 óra 25 perces találkozót. Fucsovics az argentin Federico Delbonisszal játszik a második fordulóban.

Eközben az MTK Budapest másik kiválósága, Piros Zsombor szintén továbbjutott, ő a Splitben zajló Challenger-tornán abszolválta sikeresen a nyitókört.

A világranglista 211. helyén álló magyar fiú a hetedik kiemelt, argentin Marco Trungellitivel (182.) mérkőzött meg a legjobb 32 között Horvátországban. Ugyanakkor az összecsapás mindössze 35 percig tartott, mert az argentin az első játszma közepén (Piros 4:2-es vezetésénél) feladta a meccset. A nyolcaddöntőben a bosnyák Mirza Basics vár Zsombira.

EREDMÉNYEK:
Barcelona, ATP 500-as torna:
Fucsovics Márton–Jordan Thompson (ausztrál) 6:4, 6:2
Split, Challenger-torna:
Piros Zsombor–Marco Trungelliti (argentin, hetedik kiemelt) 4:2-nél feladta Trungelliti

(Képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!