Atlétika
Kulunics Vince

Tenisz: Fucsovics Márton ismét remekelne a Roland Garroson

Publikálva: 2021.04.28 Frissítve: 2021.04.28 Tenisz

Klubunk elsőszámú férfi teniszezőjét kérdeztük a salakpályás szezon legfontosabb tornái előtt.

Az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton az elmúlt időszak remek eredményeinek köszönhetően jelenleg a világranglista 39. helyén áll. Egyesületünk kiválósága csütörtökön utazik Madridba, ahol megkezdi a salakpályás tornák sorozatát. Rövid időn belül négy fontos esemény is vár rá. Mindezek előtt pedig Marcit a várakozásokról, és az új borítás nehézségeiről kérdeztük.

– Nekem mindig is nehezebben megy az átállás a keménypályás időszak után a salakos borításra. Hagyni kell időt magamnak, hogy megszokjam az új körülményeket. Általában két-három hét szükséges, hogy megszokjam a salakos mozgást, illetve hogy a játékomat is adaptáljam a lassabb felülethez. Ezért is döntöttünk úgy Monte Carlo után, hogy kihagyjuk a belgrádi és müncheni versenyt, helyette inkább kemény edzésekkel készülünk a soron következő ezres tornákra és a Roland Garrosra.

A legjobb magyar férfi teniszező a madridi torna után Romában és Genfben is megméreti magát még a Roland Garros előtt. Fucsovics ugyan az aktuális pontok szerint a 15. legjobban teljesítő játékos, ám a lajstromban jelenleg csak 39. pozíciót foglalja el. A különbséget pedig az okozza, hogy az ATP jelenleg még a koronavírus-járvány előtti eredményeket is figyelembe veszi.

– Nem foglalkoztat különösebben a ranglista, azon kívül, hogy főtáblás helyet biztosít a legnagyobb versenyeken. Természetesen örülnék, ha Párizsban kiemeltként vághatnék neki a tornának, így elvben jobb sorsolást kaphatnék, viszont nem ez van a fókuszban a következő hetekben. Szeretnék a lehető legjobban teljesíteni az ezres tornákon, és jó formában érkezni a Roland Garrosra.

A tervek szerint Marci idén újra elindul Genfben, ahová szép emlékek kötik, hiszen karrierje egyetlen tornagyőzelmét éppen ott szerezte még 2018-ban. Jelen állás Roger Federer is pályára lép Svájcban, így jó esélyre van rá, hogy ismét közösen tréningezik a 20-szoros Grand Slam-győztessel. A svájci bajnok ugyanis kedveli Marcit, ha teheti, mindig meghívja edzésre.

– A Roland Garros kezdési időpontját eltolták egy héttel, így csak május 24-én indulnak a főtáblás meccsek. Emiatt felszabadult egy plusz hetünk Párizs előtt, és beneveztünk végül a genfi tornára. Természetesen jó élmények fűződnek ahhoz a helyszínhez. Az egyik kedvenc tornám a versenynaptárban, és remélem ismét jól szerepelek majd ott is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!