Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Fucsovics Márton új edzőkkel folytatja

Publikálva: 2022.12.14 Frissítve: 2022.12.14 Tenisz

Elsőszámú férfi teniszezőnk az MTI-nek elmondta, hogy mostantól Nagy Péter és Palágyi Miklós irányítja az edzéseit.

Mindketten jól ismert figurái a magyar tenisz életnek, hiszen a – Fucsovics Mártonhoz hasonlóan – 30 éves Nagy Péter a 409. helyig jutott az ATP-ranglistán és a Davis Kupa csapatban is nagyszerű eredményeket ért el, segítségével jutott el a válogatott a III-as csoportból a Világcsoport kapujába. Palágyi Miklós is évek óta a magyar tenisz szolgálatában áll, a szerb származású tréner korábban Laslo Djere edzője is volt, pár éve pedig a férfiválogatott játékosok felkészítőjeként tevékenykedik.

– Nem úgy sikerültek a versenyek, ahogy elterveztem, visszaestem a ranglistán, kicsúsztam a százból, nagyon mélyen voltam. A szezon végén felszívtam magam, az jól sikerült, és emiatt jobban érzem magam – jelentette ki Fucsovics. – Karrierem egyik legrosszabb évén vagyok túl, de jövőre kevés pontot kell védenem, úgyhogy a jó felkészülésben bízva, 2023-at „meghúzom".

Marci kifejtette, Wimbledon után kicsit „besokallt", és szüksége volt pihenőre, ezért hathetes szünetet tartott. A US Opent követően aztán három év közös munka után szakított edzőivel, Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal, mert úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Ezt most megkapja gyerekkori barátjától, Nagy Pétertől és a válogatottnál is dolgozó Palágyi Miklóstól, akik „kihúzták a gödörből".

– Az év elejét velük csinálom meg, de utána lehet, hogy leszerződök másik edzővel, ez az eredményektől függ – jelentette ki Fucsovics Márton, aki december 28-án utazik el Ausztráliába, méghozzá Nagy Péter kíséretében.

(Forrás: Magyar Tenisz Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!