Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Fucsovics legyőzte Schwartzmant is, nyolcaddöntős Wimbledonban (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.07.02 Frissítve: 2021.07.02 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton négy szettben, 6:3, 6:3, 6:7 (6–8), 6:4-re legyőzte az argentin Diego Schwartzmant, ezzel bejutott a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjébe.

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton magabiztos játékkal verte négy szettben, 6:3, 6:3, 6:7 (6–8), 6:4-re a világranglista 11. helyén tanyázó argentin Diego Schwartzmant, ezzel pedig biztosította helyét a wimbledoni tenisztorna legjobb tizenhat játékosa között. Az első szettben kiválóan adogatott Marci, ellenfele mindössze egy alkalommal tudott brékpontig eljutni, értékesítenie viszont azt sem sikerült, szemben a magyar teniszezővel, aki az argentin harmadik adógatójátékában jutott el fogadóelőnyig, és azt ki is használta. Az előnyt sikerült megtartania Fucsovicsnak, aki 6:3-ra húzta be az első játszmát.

A második szettben brékelés tekintetében valódi adok-kapok alakult ki a játékosok között, az első öt játék egyikét sem az adogató nyerte, ebből szerencsére Marci jött ki jobban. A játszmát végül 5:3-as állásnál, Schwartzman szervajátékánál sikerült befejeznie, így nagyjából egy és negyedóra alatt kétszettes előnyre tett szert.

Tanulva az előző játszma első játékaiból, mindketten jól kezdték a harmadik szettet, magabiztosan hozták adogatásaikat. Egészen a nyolcadik játékig, melyben Fucsovics a legjobbkor vette el Schwartzman szervajátékát, ezzel karnyújtásnyira kerülve a mérkőzés megnyeréséhez; az argentin azonban felszívta magát, és nem hagyta, hogy a magyar teniszező kiszerválja a meccset. Innentől kezdve nem hibáztak, tie-break következett, ahol a 0:1-es kezdés után már nem tudott előnybe kerülni Marci, Schwartzmané lett a szett.

Magyar szempontból tökéletesen kezdődött a negyedik játszma, Fucsovics rögtön elvette Schwartzman adogatását, előnyét pedig 3:2-ig őrizte, amikor az argentin játékos egyszer még vissza tudott jönni, Marci azonban rögtön reagált, és visszaállította az egy bréknyi különbséget, ami a meccs végéig kitartott számára.

Sinner után ezzel újabb nagy skalpot sikerült bezsebelnie Marcinak, aki bejutott a legjobb tizenhat játékos közé, és készülhet a „mumus”, azaz a világranglista hetedik Rubljov elleni nyolcaddöntőre.

Végeredmény:

Fucsovics Márton – Diego Schwartzman (argentin) 6:3, 6:3, 6:7 (6–8), 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!