Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics kiesett Winston-Salemben

Publikálva: 2021.08.26 Frissítve: 2021.08.26 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton három szettben kikapott Carlos Alcaraztól, így véget ért számára a winston-salemi ATP-torna.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban lépett pályára a winston-salemi ATP-torna nyolcaddöntőjében klubunk teniszezője, Fucsovics Márton, aki az előző fordulóban Yosuke Watanuki ellen magabiztos győzelmet aratott. A legjobb 16 között a férfi világranglista top 100 versenyzőjének legfiatalabb tagja, Carlos Alcaraz (54.) várt rá.

Az első játszmában Marci többször is közel került ahhoz, hogy elvegye 18 esztendős ellenfele adogatását, az ifjú spanyol tehetség azonban nem remegett meg ezekben a szituációkban, sőt, neki sikerült brékelnie a nyolcadik gémben, aminek köszönhetően behúzta a szettet (6:3). Ezt követően óriásit javult a magyar játékos teljesítménye, könyörtelen volt a második játszma során: háromszor is elvette Alcaraz adogatását, míg a sajátjait magabiztosan hozta (6:0). Sajnos az összecsapás utolsó harmadára elfogyott a lendülete, a spanyol 4:0-ra elhúzott a döntő szett során, ahonnan már nem tudott visszakapaszkodni Marci, ezzel véget ért számára az Észak-Karolinában rendezett megméretés (6:2).

A magyar teniszezőt legközelebb az év utolsó Grand Slam-tornáján, a hétfőn kezdődő US Openen láthatjuk.

ATP 250 Winston-Salem, a legjobb 16 között:

Fucsovics Márton – Carlos Alcaraz (spanyol) 3:6, 6:0, 2:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!