Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics ismét nagyot küzdött, de Raonic jutott a 16 közé Melbourne-ben

Publikálva: 2021.02.12 Frissítve: 2021.02.12 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton négy szettben kapott ki a kanadai Milos Raonictól az Australian Open harmadik fordulójában.

Az Australian Open harmadik fordulójában az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton a torna 14. kiemeltje, Milos Raonic ellen lépett pályára. A tét már a legjobb 16 közé jutás volt Melbourne-ben.

Raonic adogatásával kezdődött a mérkőzés, és az már a legelején látszott, hogy a kanadai bombaerős szerváival nem lesz könnyű dolga Marcinak. Ezzel együtt Marci is ügyelt arra, hogy ellenfele ne tudja megbrékelni, így mindjárt rövidítésbe torkollott az első szett. A „hosszabbításban” Marci elveszítette az első két adogatását, ez pedig döntőnek bizonyult, a kanadai 5:0-ra elhúzott, és ásszal fejezte be a játszmát. Raonic 7-2-re nyert a rövidítésben.

A második szettben Marci kezdett, hozta a saját adogatását, majd a meccsen először sikerült brékelni. Raonic azonban egyből visszavette a magyar klasszis előnyét, így újra fej-fej mellett haladtak a felek, de 6:5-ös vezetésénél Marci kihasználta az első bréklabdáját, behúzta a játszmát, és egyenlített.

A harmadik szettben 2:2 után Raonic tudott váltani, és egymás után kétszer is elvette kihívója adogatását. 5:2-es hátrányban Marci ápolást kért. A combjával akadt probléma, de a mérkőzés folytatódott, a szettet viszont már nem lehetett megmenteni, 6:2-re vitte el Raonic.

A negyedik játszmát jól, ásszal kezdte Marci, úgy tűnt, nincs nyoma a sérülésnek. 1:1 után viszont megint Raonic brékelt, majd szemtelenül simán nyerte nullára a saját adogatását. Elúszni látszott a meccs, és miközben Marci a következő játékát is elbukta, egyre inkább megmutatkozott, hogy nincs rendben a lába. 5:1-es hátrányban azért még odatette magát, és 15-re hozta a saját játékát, viszont Raonic rögtön utána a meccsért adogathatott. A kanadai nem bízott semmit a véletlenre. Bár az első pont a Marcié volt, azt követően két ászt is bevágott, és az első meccslabdájával élni tudott.

Milos Raonic jutott a legjobb 16 közé, Marcinak pedig csak gratulálni tudunk, hiszen ismét kiválóan teljesített, és hatalmasat küzdött!

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Raonic (kanadai, 14.)–Fucsovics (magyar) 7:6 (7–2), 5:7, 6:2, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!