Kézilabda
Farkas Johanna

Tenisz: Fucsovics győzelemmel kezdett Rómában

Publikálva: 2022.05.07 Frissítve: 2022.05.07 Tenisz

Fucsovics Márton szetthátrányba került Denis Kudla ellen a római salak pályás ATP-versenyen, de fordított, és várhatja a selejtező második körét.

Az MTK Budapest teniszezője, a világranglistán 50. Fucsovics Márton a római salak pályás ATP-torna selejtezőjének első fordulójában a világon jelenleg a 83. helyen rangsorolt, amerikai Denis Kudlával mérkőzött meg szombat délután.

Marci az első szettet jól kezdte, hiszen a saját adogatása megnyerése után, máris brékelni tudta ellenfelét. Ezután azonban Kudla négy játékot hozva fordított, és az előnyét megtartva 6:4-gyel vitte el a játszmát.

A második szettben Marci úgy jutott 3:0-s vezetéshez, hogy Kudla csupán két labdamenetet nyert addig. Az amerikai a folytatásban sem tudta megnehezíteni a magyar kiválóság dolgát, aki 6:1-gyel egyenlített.

A döntő játszmában 2:1-es hátrányban Marci elveszítette az adogatójátékat, ám gyorsan visszabrékelt, majd 4:4 után ő tudta meglepni kihívóját az újabb remek fogadójátékkal. Ezután sportolónk a mérkőzésért adogathatott, és a második meccslabdáját kihasználva a szettet 6:4-re, a mérkőzést pedig 1 óra 58 perc alatt 2-1-re nyerte meg. A főtábláért a szerb Dusan Lajovics következik.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (salak pálya)
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Fucsovics Márton (6.)-Denis Kudla (amerikai) 4:6, 6:1, 6:4

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!