Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Gálfi továbbjutott, Fucsovics kiesett Wimbledonban

Publikálva: 2022.06.27 Frissítve: 2022.06.27 Tenisz

Klubunk éljátékosai közül Gálfi Dalma háromjátszmás meccsen verte az ausztrál Inglist, míg Fucsovics Márton kikapott a kazah Bubliktól a wimbledoni torna első fordulójában.

Az MTK Budapest mindkét teniszezője, Fucsovics Márton és Gálfi Dalma is megkezdte szereplését – hétfőn – a wimbledoni Grand Slam-torna főtábláján.

Elsőként Gálfi (WTA, 89.) lépett pályára az ausztrál Maddison Inglis (129.) ellen. A felek korábban egyszer találkoztak: idén márciusban Dalma nyert háromjátszmás meccsen Indian Wellsben.

Jól kezdtek a játékosok, egyaránt magabiztosan hozták a szervagémeiket, 3:3-ig egyik oldalon sem adódott bréklabda. A saját adogatása mögött először a magyar lánynak kellett fogadóelőnnyel szembenéznie, de mindkét lehetőséget hárította (4:3). Így jutottak el a szett végjátékáig, 5:5-nél Gálfi remegett meg elsőként, sajnos elbukta a szerváját, és az ausztrál – 39 perc után – 7:5-tel lezárta a játszmát.

A második felvonásban klubunk kiválósága nagyon meggyőzően rajtolt, kétszer is brékelte Inglist, ezzel pedig 4:0-ra elhúzott. Bár ezt követően Dalma egyszer elveszítette a sajátját (4:2), de ellenfele nem tudott közelebb jönni ennél. A 38 percig tartó második szett (6:3) után jöhetett a döntő etap.

Brékek sorával startolt a harmadik játszma, az első öt játékból négyet is a fogadó nyert – ebből végül Gálfi jött ki jobban, 4:1-re állt jobban, méghozzá dupla brékelőnnyel. Dalma 5:2-nél a győzelemért szerválhatott, azonban nem járt sikerrel, Inglis visszavette az egyik hátrányát a kettőből, viszont nem sokkal később, 5:4-nél a magyar játékos újra megpróbálhatta befejezni a találkozót, amely ezúttal sikerült is neki. Az 51 percig tartó harmadik szettben 6:4-re győzött Gálfi Dalma, aki a következő körben a szlovén Kaja Juvannal (62.) mérkőzik meg. 

Még mielőtt Dalma befejezte volna a saját meccsét, a másik éljátékosunk, Fucsovics Márton (ATP, 59.) is megkezdte az első fordulós találkozóját a kazah Alekszandr Bublikkal (38.) szemben. Az egymás elleni mérlegük 3-1 volt az összecsapás előtt, Bublik javára.

Fucsovicsnak nem indult jól a mérkőzés, már az első adogatójátékában bréklabdákat kellett hárítania, amelyet ekkor még sikeresen abszolvált (1:1), de a következő két alkalommal már ez nem jött össze neki – Bublik öt gémet nyert sorozatban, 25 percnyi játék után 6:1-re vezetett a kazah.

A másodikat Marci hasonlóan rosszul folytatta (0:2), ám ennek ellenére a továbbiakban szépen tartotta magát játékosunk, küzdött a visszabrékért, de végül nem sikerült (4:2). Ezután Fucsovics megint elbukta a szerváját, így Bublik 6:2-re diadalmaskodott a 29 percig tartó második szakaszban.

A harmadik elején – brék nélkül – fej fej mellett haladtak a felek 3:3-ig, majd Marci semmire elveszítette a szerváját (3:4), amely végül sorsdöntőnek is bizonyult. A kazah saját adogatása mögött már nem adott esélyt Fucsovicsnak, és 6:4-gyel lezárta az 1 óra 24 perces mérkőzést. Ezzel az MTK Budapest teniszezője kiesett egyesben.

EREDMÉNYEK:
Wimbledon, női egyes, első forduló
Gálfi Dalma–Maddison Inglis (ausztrál) 5:7, 6:3, 6:4
Wimbledon, férfi egyes, első forduló
Alekszandr Bublik (kazah)–Fucsovics Márton 6:1, 6:2, 6:4

(A képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!