Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics egyesben, Babosék párosban búcsúztak

Publikálva: 2021.06.02 Frissítve: 2021.06.02 Tenisz

Nem alakult jól a szerdai versenynap klubunk kiválóságainak a Roland Garroson.

Az MTK Budapest legjobb teniszezői közül Fucsovics Márton és Babos Tímea is pályára lépett szerdán a párizsi Roland Garroson. Kettejük közül Marci kezdte a játékot egyesben, a salakpályás Grand Slam-torna második körében a 27. helyen kiemelt, olasz Fabio Fognini ellen.

Egyesületünk játékosa rosszul indította a mérkőzést, hiszen azonnal elbukta szerváját, ám ezt rögtön vissza is vette riválisától. Az első játszma mözepén ezt újabb brékváltás mögötte, de a felek szoros küzdelme végül rövidítésbe torkollott, amelyet végül Fognini bírt jobban idegekkel, így 8-6-ra megnyerte a tiebreaket.

Sajnos Fucsovics a továbbiakban nem volt már képes fenntartani az első felvonásban mutatott színvonalat, ennek következtében a második és a harmadik szettben is kétszer-kétszer elvesztette adogatójátékát a jó formát muttó olasszal szemben. Ezzel Marci két óra húsz perc alatt háromjátszmás vereséget szenvedett, így véget is értek számára az egyéni küzdelmek.

Női párosban, Babos Tímeának szoríthattunk, az orosz Vera Zvonarjovával az oldalán. A Martic-Rogers duó elleni mérkőzésükön kísértetiesen hasonló forgatóköny szerint zajlottak az események. A nyitójátszmában mindkét kettős remekült szervált, így nem történt brék egészen a tiebreakig. Ezután a rövidítésben a horvát-amerikai kettős játszott jobban, 7-5-re nyerték a szettvégi döntő etapot. A második szakasz jóval simábban alakult. Babosékat két alkalommal is brékelték az elején, amelyből már nem tudtak visszajönni később, így végül 6:3-mal ért véget a második játszma, illetve ezzel a mérkőzés is.

Wimbledonban ismét összeáll Babos és Mladenovic, akik együtt négy Grand Slam-tornán diadalmaskodtak: először 2018-ban az Australian Openen, majd 2019-ben a Roland Garroson, tavaly pedig a melbourne-i és a párizsi viadalon sem találtak legyőzőre.

 

Fucsovics Márton a férfi párosok küzdelmének első körében folytatja csütörtökön a szereplést az olasz Stefano Travagliával párban.

Fucsovics Márton–Fabio Fognini (olasz, 27. kiemelt) 6:7 (6-8), 1:6, 2:6
Babos Tímea, Vera Zvonarjova (orosz)–Petra Martic (horvát), Shelby Rogers (amerikai) 6:7 (5-7), 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!