Atlétika
Kulunics Vince

Tenisz: Fucsovics Monte-Carlóban, Piros Madridban búcsúzott, Babos győzött Olaszországban

Publikálva: 2022.04.13 Frissítve: 2022.04.13 Tenisz

A monacói ATP 1000-es tornán Fucsovics Márton két, a madridi Challengeren Piros Zsombor három játszmában kapott ki, míg Babos Tímea – szettveszteség nélkül – sikeresen abszolválta az olaszországi első kört.

Az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton (57.) a világranglista 16. helyén álló, argentin Diego Schwartzmannal találkozott szerda délután a monte-carlói, salakpályás, 1000-es ATP-torna második fordulójában. A felek korábban kétszer játszottak egymás ellen (mérlegük 1-1).

Az MTK Budapest játékosa nagyon rosszul kezdte a meccset, első adogatójátékát semmire bukta el a salakspecialista argentinnal szemben (0:2), majd hasonlóan folytatódott a nyitójátszma. Fucsovics a második és a harmadik szervagémét szintén elveszítette, Schwartzman harminc perc alatt 6:0-ra nyerte az első szettet.

A második felvonásban már magára talált Marci, rögtön brékelte ellenfelét, és előnyét remekül őrizte egészen 3:2-ig, ekkor viszont már nem tudta tartani adogatását, és a dél-amerikai kiegyenlített (3:3). Ezután fej-fej mellett jutottak el a rövidítésig (6:6), melyben az argentin bírta jobban idegekkel (4-7), így Fucsovics 1 óra 53 perc után két játszmában kiesett Monte-Carlóban.

Klubunk másik kiválósága, Piros Zsombor (217.) a madridi Challenger-torna nyolcaddöntőjében lépett pályára, ellenfele a világranglista 114., brazil Thiago Monteiro volt. A kezdeti oda-vissza brék után mindkét teniszező magabiztosan játszott a saját szervája mögött (4:4). Ekkor Piros következett adogatással, és a brazil az első adódó esélyét kihasználta, hogy brékelje a magyar fiút, majd lezárta a játszmát (4:6).

A másodikban minimális megingás sem jellemezte Zsombort, 3:2-es vezetésénél bréklehetőséghez jutott fogadóként, amelyet nem is rontott (4:2). Ennek köszönhetően abszolút lendületbe jött az MTK Budapest 22 éves játékosa, 6:2-vel kiegyenlített. A döntő etap elején egyikük sem tudott fogást találni a másik szerváján (2:2), majd Piros volt az, aki először megremegett (2:3). Ezt követően Monteiro már nem adta ki a kezéből előnyét, Piros 6:4-re alulmaradt a harmadik játszmában, és kiesett a spanyol fővárosban.

Eközben Babos Tímea az olaszországi Santa Margherita di Pulában rendezett 25 ezres ITF-tornán szerepelt, méghozzá honfitársa, Lukács Vanda ellen. Babos nagyon magabiztosan játszott az elején, a nyitószettben négyszer is brékelte ellenfelét, miközben a saját adogatójátékát csak egyszer bukta el, ezzel 38 perc után 6:1-es előnybe került.

Jóval kiegyenlítettebb csatát hozott a második szakasz, ugyanakkor a brékek nem maradtak el. Úgy jutottak el 4:4-es állásig, hogy mindketten két-két gémet hoztak fogadóként. A végjátékban Timi hibázott kevesebbet, ezzel 6:4-re behúzta mind a szettet, mind a meccset.

EREDMÉNYEK:
Fucsovics Márton–Diego Schwartzman (argentin, 12. kiemelt) 0:6, 6:7 (4-7)
Piros Zsombor–Thiago Monteiro (brazil,2. kiemelt) 4:6, 6:2, 4:6 
Babos Tímea (2. kiemelt)–Lukács Vanda (szabadkártyás) 6:1, 6:4

(A képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!