Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics búcsúzott a harmadik fordulóban Sanghajban, Babos nem jutott főtáblára Csengcsouban

Publikálva: 2023.10.08 Frissítve: 2023.10.08 Tenisz

Mindkét kiváló teniszezőnk három játszmás, nagy csatában maradt alul Kínában.

A világranglistán 57. helyen álló Fucsovics Márton a legjobb 16 közé kerülésért vívott vasárnapi találkozón 2 óra 23 perces ütközetben, három szettben maradt alul az ATP-rangsorban 21. Francisco Cerundolóval szemben, a kínai Sanghajban zajló, 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán – számolt be az MTI.

A 25 éves dél-amerikai az első játszmában Fucsovics 4:2-es vezetésénél elvesztette szervagémjét, aztán 6:3-mal került hátrányba, de a másodikban 6:4-gyel egyenlített úgy, hogy ő egyszer, magyar ellenfele kétszer nem tudta hozni adogatójátékát. A harmadik szakaszban is hasonló volt a forgatókönyv, de ebben később, 5:6-os állásnál vesztette el második szervagémját Fucsovics, aki korábban a kazah Gyenyisz Jevszejev, majd a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen nyert a kínai viadalon.

Eredmény:
3. forduló (a 16 közé jutásért):
Francisco Cerundolo (argentin, 20.)–Fucsovics Márton 3:6, 6:4, 7:5

Babos Tímea szintén óriási küzdelemben maradt alul, miután vereséget szenvedett második fordulós selejtezős mérkőzésén a 780 ezer dollár (285 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán, a kínai Csengcsouban, így nem került fel a főtáblára.

A világranglistán 183. magyar játékos vasárnap három szettben, három és félórás küzdelemben kapott ki az orosz Vera Zvonarjovától, aki jelenleg ugyan csak a 397. a WTA-rangsorban, de korábban játszott döntőt Grand Slam-tornákon és második is volt a világranglistán. Babos az első szettet rövidítésben megnyerte, a másodikat simán elbukta, a harmadikat pedig ugyancsak rövidítésben veszítette el.

Eredmény:
selejtező, 2. forduló:
Vera Zvonarjova (orosz)–Babos Tímea (9.) 6:7 (3–7), 6:2, 7:6 (7–5)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!