Kézilabda
Dakos Noémi

Tenisz: Fucsovics Bublikkal, Gálfi – selejtezős – ausztrállal kezd Wimbledonban

Publikálva: 2022.06.25 Frissítve: 2022.06.25 Tenisz

Az MTK Budapest két kiválósága, Fucsovics Márton és Gálfi Dalma nem kiemelt ellenfelet kapott a nyitókörben, a wimbledoni Grand Slam-torna főtábláján.

A férfiak mezőnyében a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező, a tavaly negyeddöntős Fucsovics Márton (57.) az első fordulóban a kazah Alekszander Bublikkal (39.) csap össze a füvespályás Grand Slamen – írja az MTI.

Bublik idén februárban, Lyonban nyerte pályafutása első ATP-tornáját. A két játékos eddig négyszer találkozott egymással: a kisebb versenyeken 1-1-re állnak, a rangosabb tornákat tekintve ugyanakkor 2020-ban Marseille-ben és tavaly, Madridban is a kazah győzött.

A nők versenyében mindhárom magyar, köztük Gálfi Dalma (81.) is az első wimbledoni főtáblás szereplésére készül. Az ilkey-i felvezető tornán vasárnap győztes Gálfi a selejtezőből érkezett, 24 éves ausztrál Maddison Inglisszel (129.) találkozik. A felek eddig egyszer játszottak egymás ellen: idén márciusban a magyar lány nyert három játszmában az Indian Wells-i ezres torna selejtezőjében.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!