Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Tenisz: Fucsovics bravúrral a harmadik fordulóban

Publikálva: 2023.03.12 Frissítve: 2023.03.12 Tenisz

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében, míg a nőknál Gálfi Dalma nagy csatában búcsúzott.

A világranglistán 84. játékos szombaton a 16. kiemelt Alex De Minaurral csapott össze, aki a múlt héten megnyerte az acapulcói versenyt. Érdekes, hogy előzőleg csak a Davis-kupában találkoztak, és mindkét alkalommal a sydneyi rivális bizonyult jobbnak.

A kaliforniai csatát álomszerűen kezdte klubunk teniszezője, ontotta a nyerő ütéseket, és csakhamar dupla brékkel 3:0-ra elhúzott. A spanyol állampolgársággal is rendekező ellenfél azonban összeszedte magát, 4:4-nél utolérte Fucsovicsot, aki ekkor harmadszor is elvette az ausztrál adogatását, és háromnegyed óra elteltével szettelőnybe került.

Teniszezőnk a folytatásban 2:0-ra meglépett, De Minaur ismét kiegyenlített (2:2), ám ezután már egyetlen gémet sem tudott hozni. A stabilitásáról ismert rivális játéka egyre jobban szétesett, míg a túloldalon a magyar DK-válogatott vezére egy pillanatra sem ingott meg, és egy ízben a pályának háttal, egykezes fonákkal ütött nyerőt.A váratlanul egyoldalú találkozó 1 óra 27 percig tartott.

Fucsovicsra a 32 között az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcan vár, akivel még nem találkozott.

A női mezőnyben Gálfi Dalma 6:1, 6:7, 6:4-re kikapott a világranglista ötödik helyén álló Caroline Garcia ellen, így búcsúzott a versenytől.

Eredmények:

Fucsovics Márton–Alex De Minaur (ausztrál, 16.) 6:4, 6:2

Gálfi Dalma–Caroline Garcia 1:6, 7:6 (4), 4:6

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!