Karate
Sterck Laura

Tenisz: Fucsovics, Babos, Gálfi és Szabanin is búcsúzott egyéniben

Publikálva: 2021.06.08 Frissítve: 2021.06.08 Tenisz

Kedden, egyesületünk teniszezői közül hatan is pályára léptek.

Nagyüzemet tartottak a keddi versenynapon az MTK Budapest játékosai, mivel versenyzőink közül összesen hatan szerepeltek Európa szerte a különböző tornákon. Közülük az egyetlen férfi teniszezőként, Fucsovics Márton Stuttgartban már a füvespályás szezont is megkezdte, ám nem alakult jól számára az első mérkőzés az új borításon. A francia Ugo Humbert egy óra öt perc alatt két játszmában múlta felül a magyar játékost.

Marci mellett a legmagasabban rangsorolt hazai női játékos Babos Tímea is pályára lépett. Timi a horvátországi Bolban próbált szerencsét, de klubtársához hasonlóan ő is sima kétszettes vereséget szenvedett. A boli egyéni küzdelmekben Gálfi Dalma is ott volt, viszont a selejtezőből a főtáblára jutó 22 éves játékos nem bírt ukrán ellenfelével, 6:2, 6:3-ra kikapott.

Egyesületünk fiataljai közül többen is érdekeltek a Roland Garros junior mezőnyében, közülük keddre már csupán Szabanin Natália maradt versenyben Párizsban. Sajnos ifjú tehetségünk nem tudta megismételni az első fordulóban mutatott formáját, 6:1, 6:4-re alulmaradt spanyol riválisával szemben.

A másik kék-fehér reménység Tóth Amarissa párosban szeretett volna javítani az elsőkörös egyéni búcsú után. Az orosz Bondarenkóval az oldalán Tóth a szupertiebreakben harcolta ki a győzelmet a Gureva-Radivojevics kettős ellen.

A játéknap egyetlen MTK-s egyéni sikerét Lukács Vanda aratta Antalyában. Klubunk 28 éves játékosa 6:4, 6:2-re verte a hazai pályán vitézkedő Cirpanlit.

Stuttgart (ATP-torna, fű):
Fucsovics Márton–Ugo Humbert (francia) 3:6, 1:6
Bol (Challenger, salak):
Babos Tímea–Tereza Mrdeza (horvát) 1:6, 2:6
Gálfi Dalma–Katarina Zavacka (ukrán) 2:6, 3:6

Roland Garros (junior, salak):
Szabanin Natália–Ane Mintegi Del Olmo 1:6, 4:6
Tóth Amarissa, Maria Bondarenko (orosz)–Anasztazia Gureva (orosz), Lola Radivojevics (szerb) 6:3, 2:6, 10-8

Antalya (ITF W15, salak):
Lukács Vanda–Defne Cirpanli (török) 6:4, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!