Atlétika
Vári Péter

Tenisz: Fucsovics argentin, Gálfi kínai ellenfelet kapott Ausztráliában

Publikálva: 2023.01.12 Frissítve: 2023.01.12 Tenisz

Marci Federico Coriával, Dalma Cseng Csin-vennel kezd az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Federico Coriával játszik az első fordulóban Fucsovics Márton, az egyetlen magyar férfi játékos, aki alanyi jogon szerepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.
A világranglista 73. helyezettje eddig egyszer, 2017-ben mérkőzött meg az ATP-rangsorban 76. argentinnal, és három szettben legyőzte őt. Coria az idén csupán egy meccset tudott nyerni. Győzelem esetén Fucsovics a második fordulóban a 17. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel találkozhat.

A nőknél Gálfi Dalma (86.) Cseng Csin-vennel (30.) játszik, ez lesz az első találkozójuk. A 24 esztendős magyar teniszező hangsúlyozta, az Australian Open az utolsó Grand Slam-torna, ahol még nem játszott főtáblás mérkőzést. Hozzátette, nemrég egy bakteriális fertőzés miatt egy hetet kellett kihagynia, még mindig gyógyszereket szed, de már nagyjából teljes értékű munkát végez, ugyanakkor az elvárások így változtak magával szemben. Riválisával kapcsolatban megjegyezte: kiváló évet tudhat maga mögött a kínai játékos, de ha ő százszázalékos teljesítményt tud nyújtani, akkor képes lehet a meglepetésre.


Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!