Kézilabda
Kobela Tamara

Tenisz: Fucsovics amerikai, Gálfi spanyol ellenféllel kezd a US Open főtábláján

Publikálva: 2022.08.26 Frissítve: 2022.08.26 Tenisz

Fucsovics Márton a 30. helyen kiemelt amerikai Maxime Cressyvel, míg a női mezőnyben Gálfi Dalma a spanyol Nuria Párrizas Díazzal játszik a jövő hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A US Open csütörtöki sorsolása alapján a világranglistán 96. Fucsovics Márton járt legrosszabbul: a férfimezőny egyetlen magyar főtáblása az ATP-rangsor 34. helyén álló hazai kedvenccel, az amerikai Maxime Cressyvel találkozik. A 25 éves, 198 centi magas rivális idén huszonegy győzelmet szerzett már, július közepén Newportban pedig megnyerte pályafutása első tornáját.

A női 128-as mezőny biztos magyar résztvevői közül Gálfi Dalmára (91.) a spanyol Nuria Párrizas Díaz (64.) vár, akit idén 45.-ként is jegyeztek a ranglistán.

A selejtezőben érdekeltek közül Jani Réka a második, Udvardy Panna és Piros Zsombor a kvalifikáció első körében esett ki.

A torna után a várakozások szerint visszavonuló, 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams az első fordulóban a montenegrói Danka Koviniccsel (80.) találkozik.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!