Tenisz
Gálfi Dalma

Tenisz: Fucsoviccsal és Pirossal az élen készül a Davis Kupa-válogatott a franciák ellen

Publikálva: 2023.01.07 Frissítve: 2023.01.07 Tenisz

Nagy Zoltán, a magyar teniszválogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a franciák elleni, tenisz Davis Kupa-selejtezőre, amelyet február elején Tatabányán rendeznek.

A magyar szövetség honlapjának pénteki közlése alapján a magyar csapatban Fucsovics Márton (az egyéni világranglistán a 87.), Piros Zsombor (162.), Marozsán Fábián (173.), Valkusz Máté (275.) és Fajta Péter (621.) kapott helyet – írja az MTI.

Kijelölte keretét Sébastien Grosjean, a franciák kapitánya is: a vendégeknél az egyéni világranglista 44. helyén álló Arthur Rinderknech, a 46. Adrian Mannarino, a 60. Benjamin Bonzi, valamint a párosok rangsorában 48. Nicolas Mahut szerepel majd.

A párharcra a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor február 3-4-én, a győztes a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

(Fotó: Magyar Tenisz Szövetség; Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!