Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Fucsovics és Gálfi is továbbjutott Indian Wellsben

Publikálva: 2023.03.10 Frissítve: 2023.03.10 Tenisz

Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva jutott be a második fordulóba, míg a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Gálfi Dalma bravúrral győzött az első körben az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 84. Fucsovics Márton csütörtökön az idén Australian Open-nyolcaddöntős Jeffrey John Wolffal (44.) találkozott a nyitókörben, pályafutása során másodszor. Az első összecsapásukat az amerikai nyerte tavaly októberben Bécsben.

A kaliforniai meccs is a rivális szája íze szerint kezdődött, aki villámgyorsan 5:0-ra elhúzott, és 25 perc elteltével már szettelőnyben volt. A folytatásban azonban nagyon fordult az összecsapás, a 31 éves magyar sorra hozta a gémeket, „lenullázta" Wolfot, és szűk egy óra után kiegyenlített. Az utolsó felvonásban a hazai kedvenc 3:1-re meglépett, innentől azonban már egyetlen játékot sem nyert, és az MTK Budapest teniszezője sorozatban öt gémet besöpörve diadalmaskodott. A találkozó 1 óra 42 percig tartott. Fucsovicsra a legjobb 32 között a 16. kiemelt ausztrál Alex De Minaur vár.

 
A világranglistán 80. helyen álló Gálfi Dalma kedden, a selejtező második fordulójában kikapott a brit Katie Swantól, de a német Tamara Korpatsch visszalépésével mégis felkerült a főtáblára.
 
A 24 éves magyar a nyitókörben Danielle Collinsszal (31.) csapott össze, karrierje során először. A 29 esztendős amerikai tavaly döntőt vívott az Australian Openen, és hetedik is volt a WTA-rangsorban. A csütörtöki csatában az MTK Budapest teniszezője 1:1-nél brékelőnybe került, és 3:1-re elhúzott. Az ellenfél rengeteg rontott ütéssel és kettős hibával „segített", így nemsokára már 5:2 állt az eredményjelzőn. Gálfi ekkor adogatóként két szettlabdát elpuskázott, ám 5:4-nél már nem remegett meg, és 45 perc elteltével játszmaelőnyben volt. A folytatásban Collins lépett meg 4:2-re, de ekkor elbukta a szerváját, majd a magyar játékos a hatodik ászával kiegyenlített. Itt pedig nem állt meg, ismét elvette egyre kedvetlenebb riválisa adogatását, és 1 óra 38 perc után lezárta a meccset.
 
Gálfi pályafutása során másodszor vert meg top 50-es ellenfelet, míg Collins előzőleg 2017-ben búcsúzott ilyen korán Indian Wellsben. A magyar játékosra a második fordulóban a nyitókörben erőnyerő francia Caroline Garcia vár, akit az ötödik helyen emeltek ki a szervezők.
 
 
Eredmények:
férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton–Jeffrey John Wolf (amerikai) 1:6, 6:0, 6:3
nők, 8,8 millió dollár (3,1 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Gálfi Dalma–Danielle Collins (amerikai) 6:4, 6:4

(Forrás: MTI; képek forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!