Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: fordulatos meccsen esett ki Babos Tímea Spanyolországban

Publikálva: 2021.05.11 Frissítve: 2021.05.11 Tenisz

A mai napon megkezdődtek a női egyes küzdelmei a La Bisbal d’Empordában rendezett ITF-tornán, ami sajnos korán véget ért az MTK Budapest teniszezőjének, Babos Tímeának, miután közel két és fél óra játék után 1:6, 6:4, 7:5-re kikapott az olasz Jessica Pieritől az első fordulóban.

A papírforma ellenére nem sikerült az első körben túljutnia a világranglista 263. helyén álló Jessica Pierin a jelenlegi legjobb magyar teniszezőnőnek, Babos Tímeának, pedig jól indult magyar szempontból a kedd délelőtti, első fordulós összecsapás: az első játszmában egyből sikerült elvenni olasz ellenfele adogatását, a jó játék pedig az egész szettben kitartott, amit Tímea simán hozott 6:1 arányban.

A második szett ismét brékkel indult, ekkor viszont Pieri örülhetett, bár fogadókként mindketten tudtak gémeket hozni ezután: végül az olasznak jött össze a szett megnyerése, aki 5:4-es vezetésnél ismét elvette Babos adogatását, így befejezte a második játszmát.

A döntő szettben tovább folytatódott az adogatók bizonytalansága, ahol Pieri 5:4-es előnyénél Babos még vissza tudott jönni a meccsbe, a következő szervajátékát azonban semmire bukta el, az olasznak pedig ezután már nem remegett meg a keze, eldöntötte a mérkőzést. (7:5).

A találkozón a két játékos összesen tizenötször veszítette el az adogatását; mindketten küszködtek a saját szervájukkal, amiből végül Pieri jött ki jobban.

ITF-tenisztorna, La Bisbal d’Empordá, 1. forduló

Babos Tímea–Jessica Pieri (olasz) 6:1, 4:6, 5:7

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!