Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: felemás napot zártak játékosaink a budapesti ITF-tornán

Publikálva: 2021.10.02 Frissítve: 2021.10.02 Tenisz

Szombaton öt teniszezőnk volt érdekelt a Nemzeti Edzésközpontban zajló nemzetközi viadalon.

Az MTK Budapest játékosai közül Piros Zsombor nyitotta a sort, aki az elődöntőben a lengyel Pawel Cias ellen lépett pályára. A torna első kiemeltjeként induló Piros nagy csatát vívott a világranglista 511. helyén álló, 27 éves riválisával. A fordulatos, háromjátszmás mérkőzés végén sajnos klubunk kiválósága 2 óra 8 perc után 6:3, 5:7, 3:6-ra vereséget szenvedett, így búcsúzott a tornától.

Zsombor után Nagy Péter (képen: bal oldalon) következett a párosok döntőjében Borsos Gábor oldalán. Nagyék a csehek duójával, Filip Dudával és Jaroslav Pospisillel mérkőztek meg a tornagyőzelemért. A találkozó rendkívül szoros küzdelmet hozott, amelyből végül a magyar kettős került ki győztesként 6:7 (4-7), 6:3, 13-11-es végeredménnyel.

Majd jöhetett a lányok egyéni versenye, ahol kék-fehér házon belüli ütközetet láthatott a Nemzeti Edzésközpont közönsége. A juniorkorú Szabanin Natália (képen: bal szélen) a rutinos Jani Rékával mérte össze tudását a döntőbe jutásért. Az első szett egyenlő erők küzdelmét mutatta, amelyben csak a legvégén dőlt el a játszma sorsa. A több mint egyórás nyitófelvonást végül Jani nyerte 7:5-re. Ezt követően a második etap kezdetén Szabanin – sérülés miatt – fájlalni kezdte a bal karját, míg végül a szett közepén, Réka 3:1-es vezetésénél feladta a meccset, ezzel pedig ő játszhatja a vasárnapi döntőt az olasz Giulia Gatto-Monticone ellen.

A sérülés annyira komolynak bizonyult, hogy a 17 éves Natália – Nagy Adriennel (képen: bal szélen) közösen – kénytelen volt visszalépni a párosok fináléjától, így a végső győzelem Drahota-Szabó Dorka, Caijsa Wilda Hennemann (svéd) kettősé lett.

A képek forrása: MTSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!