Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: egy vereséggel és egy győzelemmel indult a szerdai nap

Publikálva: 2024.04.10 Frissítve: 2024.04.10 Tenisz

Teniszezőink közül Piros Zsombor Challenger-tornán, Nagy Adrienn pedig a Billie Jean King-kupán játszott.

Piros Zsombor Splitben lépett salakra, ahol a második körös mérkőzésére került sor. Ellenfele ezúttal az osztrák Lukas Neumayer volt, aki majdnem száz pozícióval hátrébb helyezkedik el a világranglistán, mint Zsombi. Sportolónk szenzációsan kezdett, 3:0-s előnyt dolgozott ki, ez a különbség pedig a végéig megmaradt, 6.3-ra behúzta az első szettet.

A második felvonás pedig még ennél is jobban indult, 4:0-ra vezetett Zsombi, ahonnan már egyenes út vezetett a győzelem felé, 6:2-re megnyerte az etapot, ezzel pedig 2-0-ra a mérkőzés is az övé lett. Teniszezőnk ellenfele a negyeddöntőben a szintén osztrák Filip Misolic lesz.

A Billie Jean King-kupa női csapatunk számára szerdán Dánia ellen folytatódott. Ezúttal is Nagy Adrienn kezdte a napot, egyéni mérkőzéssel, Johanne Christine Svendsen ellen játszott. 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de ezután a dán teniszező ritmust váltott, és egészen a sikerig menetelt, 6:2-re nyert. A második játszmát Adri 2:0-s előnnyel indította, ám 3:3-nál utolérte őt Svendsen, és a hajrát jobban lehozó dán nyerte ezt az etapot is, így sajnos Adri két szettben elveszítette a mérkőzést.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!