Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: Davis-kupa: kettőből kétszer győzte le Fucsovics Mannarinót (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.01.11 Frissítve: 2023.01.11 Tenisz

Már zajlanak az Australian Open selejtezőmérkőzései, ám a január 29-én záruló melbourne-i Grand Slam-torna után a magyar Davis-kupa-válogatott máris fogadja a francia csapatot Tatabányán, írja az nso.hu

Australian Open-lázban égnek a teniszrajongók, rögtön az év első Grand Slam-tornája után egy másik rangos megméretés is vár a férfimezőnyre: február 3–4-én rendezik a Davis-kupa világdöntőjének selejtezőjét – a magyarok Franciaországot fogadják Tatabányán. Két éve a mieink ott voltak a torinói döntőben, tavaly azonban nem sikerült a bravúr az ausztrálok ellen idegenben. Fucsovics Mártonék most abban bízhatnak, hogy a hazai pálya előnye, vagyis a magyar közönség támogatása segít feléjük billenteni a mérleg nyelvét a papíron jóval erősebb vetélytárssal szemben.

A franciák 1904-ben szerepeltek először a Davis-kupában, és legutóbb 2017-ben nyerték meg. A győztes csapat tagja, Jo-Wilfried Tsonga, valamint a többek között Gaël Monfils és Gilles Simon nevével fémjelzett sérülékeny, de sikeres generáció azóta gyakorlatilag kiöregedett – Tsonga és Simon az elmúlt esztendőben vissza is vonult, Monfils pedig most is sérülésből lábadozik. Sébastien Grosjean szövetségi kapitány ugyanazokat a játékosokat küldi csatába, akikre a tavalyi döntőben számított, kivéve Richard Gasquet-t, aki nem utazik a csapattal, így csak négyen jönnek Tatabányára.

A francia válogatott legmagasabban rangsorolt játékosa a 34 éves Adrian Mannarino, aki 43. a világranglistán, mögötte a második legerősebb teniszezője Arthur Rinderknech, akit a 45. helyen jegyeznek. Előbbi kétszer találkozott eddig Fucsoviccsal, 2018-ban és 2021-ben egyaránt fedett, kemény pályás mérkőzésen csaptak össze, s mindkétszer a világranglista-73. magyar győzött két sima szettben. Benjamin Bonzi nem játszott még a mieink közül senkivel ATP-szintű versenyen, a csapat negyedik tagja pedig a párosspecialista Nicolas Mahut – előbbi egyesben, utóbbi a duók mezőnyében top ötvenes teniszező. Nagy Zoltán szövetségi kapitány abban bízik, hogy Fucsovics Márton a rutinjára, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Fajta Péter pedig fiatalos lendületére bátran támaszkodhat.

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!