Tenisz
Fucsovics Márton

Tenisz: Dankó Vanesa arany-, Kincses Kristóf ezüstérmes a fedettpályás felnőtt ob-n

Publikálva: 2022.02.28 Frissítve: 2022.02.28 Tenisz

Klubunk tehetségei nem maradtak adósak az érmekkel a pécsi felnőtt országos bajnokságon.

A hazai élmezőny távollétében a fiatal teniszezők kaptak főszerepet a Pécsen rendezett, fedettpályás felnőtt országos bajnokságon.

Az MTK Budapest ígéretei éltek is az adódó lehetőséggel: a nők versenyében a mindössze 16 éves játékosunk, Dankó Vanesa nyert egyesben, miután a fináléban 6:4, 7:6 (7-4)-re győzte le a hazai környezetben szereplő Bartha Pannát (Pécsi VTC), és ezzel begyűjtötte az első bajnoki aranyát a felnőttek között.

Eközben a férfiak mezőnyében a 18 éves kiválóságunk, Kincses Kristóf is közel állt a végső sikerhez, egészen a döntőig menetelt. Az elsőségért 6:2, 6:2-re alulmaradt Boros Attilával (Vasas SC) szemben, így ezüstérmesként zárt.

Az egyes versenyszámok után a párosok döntője következett, és a férfiak között a finálé négy résztvevője közül három is egyesületünket képviselte. Az MTK Budapest 20 éves teniszezője, Cseresznyés Máté – Bartakovics Marcell (Kőszegi SE) oldalán – klubtársaival, Kincses Kristóffal és Kincses Kolossal (14) találkozott. A bajnoki címet végül Cseresznyésék szerezték meg, a döntőben 6:4, 6:1-re verték a fivéreket.

(Képek forrása: MTSZ; BTC)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!