Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: csak az egyik teniszezőnknek jött össze a finálés szereplés

Publikálva: 2022.07.23 Frissítve: 2022.07.23 Tenisz

Jani Réka Lengyelországban, Piros Zsombor Finnországban játszott elődöntőt.

Piros Zsombor varsói Challenger-tornán játszott elődöntős meccse nem nyúlt túlságosan hosszúra. Zsombi a francia Laurent Lokoli ellen lépett salakra, hogy kivívja a döntőbe kerülést. Zsombi rögtön elvette ellenfele adogatását, és szépen sorban nyerte a játszmákat, amikor pedig 5:2- volt az állás javára a mérkőzés véget ért, ugyanis a francia feladta a párharcot. Az idő előtt véget érő elődöntős találkozóból tehát klubunk teniszezője jutott a fináléba.

Tampere, Challenger-torna, elődöntő

Piros Zs.‒Lokoli L. (francia) 5:2

Másik teniszezőnk, Jani Réka szintén a döntőbe kerülésért harcolt meg, ám ő a varsói WTA-selejtező küzdelmeiben vett részt. Az első szettet Réka ellenfele, a ciprusi Raluca Serban kezdte kitűnően. A világranglista 178. helyén álló rivális 5-0-s előnyt dolgozott ki az első etapban, ám Réka óriásit zárkózva 5-5-re egyenlített a meccsen. Nagy harc folyt az első szett győzelméért, melyet végül 7:5-re a ciprusi nyert meg.

A folytatásban 2:2-ig felválta estek a játszmagyőzelmek, ám ezután Raluca Serban újra ellépett, és 5:2-nél már a meccs megnyeréséért adogathatott. A ciprusi nem szalasztotta el a lehetőséget, így 2-0-s vereséget szenvedett Réka.

Varsó, WTA-selejtező, elődöntő

Jani R-L.‒Serban R. (ciprusi) 5:7, 2:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!