Atlétika
Nemes Rita

Tenisz: Bak-Szabó Norina győzött egyesben és párosban

Publikálva: 2022.11.17 Frissítve: 2022.11.17 Tenisz

Az MTK 15 esztendős teniszezője, Bak-Szabó Norina egyéniben, illetve párosban is megnyerte a siófoki Spartacus-kupát az U16-os korosztályban.

A másodikként kiemelt Bak-Szabó Norinának egyéniben erőnyerőként nem kellett pályára lépnie az első fordulóban, aztán az elődöntőig meglehetősen simán menetelt, hiszen Pilmayer Ráhel Hanna és Kovács-Sebestyén Lili Salome is mindössze egy játékot tudott nyerni ellene.

Ráhel két évvel fiatalabb nálam, úgyhogy az első meccs elég sima volt. Lilit ismerem régebb óta, ott edz az én edzőmnél. Az valamivel jobb meccs volt, az eredmény viszont sima lett – kezdett bele az értékelésbe Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére.

Az MTK Budapest másodikként ragsorolt játékosának a négy között kellett a legjobban megizzadnia, ott ugyanis 6:2, 4:6, 11-9-re verte Sziklai Esztert. A finálé aztán már simábban alakult: Norina itt 6:3, 6:1-re múlta felül Fehér Lolát.

Az első szettben nagyon jól játszottam, a másodikban kicsit kiengedtem, mentálisan is elfáradtam valamelyest. A döntő szett tie-breakben 9-4-re is vezettem, onnan jött vissza Eszti 9-9-re, szóval izgalmasan alakult a végjáték, de sikerült nyernem. Lola is két évvel fiatalabb nálam, szerintem ügyesen játszik, egész jó meccs volt a finálé is – folytatta Norina, aki úgy érzi, ezúttal nem volt annyira erős a mezőny, de a saját játékával az elődöntőt leszámítva meg van elégedve.

Norina párosban Pécsi Boglárka oldalán első kiemeltként állt rajthoz, a nyitókörben a rivális visszalépése miatt nem kellett teniszezniük, majd a Böröczky, Ruzsinszky duó sem okozott komoly kihívást. Mint utóbb kiderült, ez a siker tornagyőzelmet ért, mivel a Farkaslaki Hints, Sziklai kettős ugyancsak sérülés miatt nem tudott kiállni.

Jókor voltam jó helyen – ennyit tudok mondani. – Bogival simán nyertük azt az egy meccsünket. A többieknek jobbulást kívánok – tette hozzá a tehetséges teniszező, aki ezen a hétvégén a Park Kupán indul U18-as kiemelt versenyen, utána pedig ötös kategóriájú ITF-versenyen lép pályára Pécsen.
 
A Park Kupát egyéniben és párosban ugyanígy meg szeretném nyerni, Pécsen jó volna egyéniben a legjobb négybe, vagy nyolcba bejutni. Párosban Bíró Melindával indulok, vele nyertem a négy országos bajnoki címemet, úgyhogy jók az esélyeink – tekintett előre Norina, aki decemberben az U16-os mesterversenyen is megméretteti majd magát.

Forrás: Career Brand Management

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!