Kézilabda
Szőke Szonja

Tenisz: Bak-Szabó Norina és Bíró Melinda remekül megérti egymást a pályán (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.01.25 Frissítve: 2023.01.24 Tenisz

A Bak-Szabó Norina, Bíró Melinda kettős tornagyőzelemmel kezdte az évet: az ausztriai négyes kategóriás, junior ITF-versenyről hozták el a legjobbnak járó trófeát. Következő állomásuk a franciaországi U16-os Winter Cup lesz. A fiatalok a hazai szövetség honlapján nyilatkoztak párosuk sikerének titkáról.

– Mindkettőtöknek ez volt az első versenye az idei szezonban, és rögtön diadalmaskodtatok. Mekkora szerepe van ebben a sikerben annak, hogy intenzíven zajlott az alapozás?

– Mindenképpen köszönhető annak is, bár ebben az időszakban sajnos a vállam és a bokám is megsérült, így nehéz dolgom volt, de úgy gondolom, ennek ellenére is jól sikerült a felkészülés – árulta el az MTK Budapest 15 éves játékosa, Bak-Szabó Norina. – Nagyon sokat párosoztunk már Melindával, szinte elválaszthatatlanok vagyunk a pályán, tehát ez is közrejátszott benne.

– Mit gondoltok, mi a duótok legnagyobb erőssége?

– Megértjük egymást a pályán, akár egyetlen szempillantásból is tudjuk, mire gondol a másik. Ismerjük egymás mozdulatait, tudjuk, ki melyik labdára fog belépni, hogyan alakul majd az adott pont – fejtette ki a 16 esztendős Bíró Melinda, majd partnere hozzátette: – Érezzük egymás mozgását és gondolkodását, ez abból is adódik, hogy nagyon közeli barátnők vagyunk. Természetesen az év további részében is szeretnénk egymás oldalán versenyezni.

– Az ausztriai fináléban 6:1, 3:0-ra is vezetett már az ellenfél. Mi történt ekkor, hogy ilyen nagyot tudtatok fordítani a végső győzelem érdekében?

– Igen, harmincnégy perc alatt jutottunk el eddig az állásig, zsinórban kilenc gémet buktunk. Azok az ütések, amik előtte jöttek, ott valahogy nem működtek, nem éreztük a játékot. Úgy döntöttünk, elengedjük a kezünket, így annyi volt a cél, hogy ne gondoljuk túl a dolgokat: nem a taktikákat helyeztük előtérbe, hanem inkább spontánul játszottunk – vélekedett Norina. – Ezután viszont nagy ki nem kényszerített hiba jött az ellenfél részéről, és rájöttünk, hogy ők is tudnak bakizni. Innen sikerült a fordítás, és bár a meccs tie-break kissé kaotikusan alakult, végül 1:6, 6:3, 10-7-es győzelmet tudtunk aratni. Egyéniben nem sikerült úgy a torna, ahogy terveztük, de mindenképp előremutató évkezdés volt részünkről – zárta le gondolatait Bíró.

(Forrás: huntennis.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!