Kézilabda
Koronczai Petra

Tenisz: Baboséknak az elődöntő jelentette a végállomást párosban a Római-parton (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.23 Frissítve: 2022.09.23 Tenisz

Babos Tímea és szlovén partnere kikapott a döntőbe jutásért a párosok versenyében a Római-parton zajló Challenger-tornán.

Az MTK Budapest játékosa, Babos Tímea – a szlovén Tamara Zidansek oldalán – pénteken az elődöntőben lépett pályára a Jesika Maleckova, Renata Voracova cseh kettős ellen a budapesti, 125-ös WTA-tenisztornán.

Rosszul kezdett a második kiemelt magyar-szlovén egység, rögtön az elején elbukta az adogatójátékát, így 0:3-as hátrányban találta magát. Majd a csehek ismét brékelték Timiéket, ezzel már 1:5 volt az állás. Ezután Babosék visszavettek egyet a hátrányukból, de az ellenfél második alkalommal már kiszerválta a szettet (3:6).

A folytatásban a magyar érdekeltségű páros került fölénybe: kétszer is brékelte a riválist, miközben a másik oldalon csak egyszer veszítette a sajátját. Ennek köszönhetően 5:2-re elhúztak, és 6:3-mal kiegyenlítettek. Jöhetett a szuper tie-break.

A tíz pontig tartó rövidítést a csehek nyitották jobban (0-2), majd folyamatosan őrizték minimális előnyüket egészen 6-4-ig, ezt követően Timiék két megnyert labdamenettel egalizáltak (6-6). Sajnos a végjátékban már minden pont az ellenfélé lett (6-10), így Babos Tímeáék az elődöntőben búcsúztak a viadaltól.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!