Atlétika
Magyari Zoltán

Tenisz: Babosék nyerték a magyar párosok csatáját

Publikálva: 2022.07.14 Frissítve: 2022.07.14 Tenisz

Az MTK Budapest játékosa, Babos Tímea és Stollár Fanny győzött a magyar párosok negyeddöntőjében Bondár Anna és Udvardy Panna ellen a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A Római Teniszakadémián zajló verseny csütörtöki napján csak egy hazai érdekeltségű találkozóra került sor, méghozzá az 1-es pályán. A páros negyeddöntőben éppen két magyar duó csapott össze, a válfajban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok Babos Tímea a Budapesten címvédő – tavaly a román Mihaela Buzarnescuval győztes – Stollár Fannyval, míg Bondár Anna az egyesben szintén top 100-as Udvardy Pannával az oldalán lépett pályára – írja az MTI.

Az első szettben Bondárék kétszer, Babosék viszont csak egyszer vesztették el az adogatásukat, így utóbbi kettős került előnybe. A folytatás azonban a rivális fölényét hozta, akik kétszer is brékeltek, miközben egyszer sem bukták el a szervájukat, így jöhetett a harmadik játszmát helyettesítő, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben 4-4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd Babosék sorozatban öt pontot nyertek, és kihasználták a második meccslabdájukat. Az összecsapás 1 óra 24 percig tartott.    

250-ES WTA-TORNA (BUDAPEST, RÓMAI PART)
Páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Stollár Fanny–Bondár Anna, Udvardy Panna 6:4, 1:6, 10-5 – döntő rövidítés

(Fotó: Makó Éva)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!