Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tenisz: Babos: „Motiváló, hogy alanyi jogon indulhatok”

Publikálva: 2023.07.14 Frissítve: 2023.07.13 Tenisz

Babos Tímeát feldobja, hogy alanyi jogon szerepelhet hazai közönség előtt a jövő heti, budapesti salakpályás női tenisztorna főtábláján.

Az MTK Budapest 30 éves játékosa a Hungarian GP Facebook-oldalára feltöltött csütörtöki interjúban úgy fogalmazott, tavaly is volt lehetősége pályára lépni a magyar fővárosban, „de akkor más körülmények között” szerepelhetett hazai környezetben.
Ez a második napom salakon, kijöttem ide a centerpályára ütni egy kicsit, hogy szokjam a légkört és a borítást, mert az összes váltás közül szerintem messze a fűről salakra a legnehezebb – mondta Babos, aki hétfőn a női páros nyolcaddöntőjében búcsúzott a wimbledoni tornától.

A világranglista 196. helyén álló, de februárban még 374. magyar játékos kiemelte, a tavasszal 18 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata jót tett az önbizalmának, így „nagy célokkal vág neki a jövő hétnek és a nyárnak is”.

Büszke vagyok magamra, hogy a nagy visszaesés után sikerült visszajönnöm, újra szintet lépnem, és most ismét WTA-főtáblákon játszhatok – fogalmazott Babos, aki párosban háromszoros világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes.

A Hungarian GP selejtezője szombaton kezdődik a Római Teniszakadémián, a WTA 250-es verseny főtáblás mérkőzéseit hétfőtől rendezik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!