Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Babos Tímea újra remekelt egyesben is (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.03.21 Frissítve: 2023.03.21 Tenisz

Klubunk kiválósága, Babos Tímea a döntőig menetelt – egyesben – a vasárnap véget ért, 60 ezres ITF-tornán Dél-Afrikában, miután egy héttel korábban párosban játszott finálét ugyanazon a helyszínen, Pretoriában. A sikeres kéthetes túra után teniszezőnk a hazai szövetségnek (MTSZ) adott interjút.

– Végre egyesben is láthattunk versenyezni, ebben az évben először, és innen, a távolból úgy tűnt, rég ment ilyen jól. Belülről is ez volt a benyomás?

 Nagyon régen játszottam már egyest, hiányzott. Nagyon izgultam, szinte minden meccsen, és sajnos az első versenyen ez meg is látszott. Egyszerűen túl sokat akartam, túl sokat vártam el magamtól, így görcsössé váltam – mondta Babos Tímea, aki az első héten a második fordulóban esett ki egyesben. – A második héten sokkal felszabadultabban játszottam, kár, hogy pont a döntőben nem tudtam kihozni magamból a legjobbat.

– Utólag könnyű okosnak lenni, de nem volt túlzás márciusig várni a szezonkezdéssel egyesben? Hiszen eddig ebben az évben csak párosban indultál, szinte kizárólag Kiki Mladenovic oldalán.

 Nem, mert az első hónapokat a párosnak szenteltem; így egyeztünk meg Kikivel, ő is, én is „beáldoztunk” pár egyéni versenyt a páros oltárán. A ranglistahelyezéseim miatt szinte összeegyeztethetetlen a nagyobb Tour-versenyeken párosozni, és közben ITF-tornákon egyéni meccseket is játszani  Kikinek szintén, így dönteni kellett. Nem bántam meg, tanultam az elmúlt hónapokból, és várom, mit hoz a jövő.

– Az eredmények alapján a mögöttünk hagyott hétről az első kiemelt ciprusi Raluca Georgiana Serban 6:1, 6:0-ás kiütése tűnik a legnagyobb skalpnak. Az a mérkőzés hogyan lett ennyire sima?

 Megmondom őszintén, hogy ez volt az a meccs, amelyiken a legjobban izgultam, mégis jó napot fogtam ki. Talán Serban kicsit gyengébb volt a szokottnál, de úgy gondolom, hogy okosan játszottam, és jól kihasználtam a lehetőségeim. Szerintem a Zaharova vagy a Vickery elleni győzelmem értékesebb, de minden megnyert meccsnek örültem, más-más okok miatt.

– Párosban is sikerült értékes pontokat szerezned Dél-Afrikában. A két verseny ezen részével meg vagy elégedve?

 A párost nem terveztem, de szívesen játszottam. Sokszor mondtam korábban is, a páros mindig segít az egyénimen, jó a meccsterhelés, főleg most, ráadásul Georgina rendes lány, így nem volt kérdés, hogy játszunk-e.

– Mi a további program a közeljövőre nézve?

 Kedden már Miami felé veszem az irányt, Kikivel fogunk párosozni. A Miamit követő héten Charlestonban lesz verseny, meglátjuk, hogy ott pályára lépünk-e, vagy inkább kisebb egyéni versenyeken próbálunk pontokat szerezni.

(Forrás: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!