Kézilabda
Pelczéder Orsolya

Tenisz: Babos Tímea új párral kezdi meg az évet, egyesben a top 100 a célja

Publikálva: 2022.01.13 Frissítve: 2022.01.12 Tenisz

Párosban nagy tervei vannak 2022-re klubunk teniszezőjének, Babos Tímeának, aki egyesben szeretne visszakerülni az első százba a világranglistán.

Sajtóbeszélgetésen a párosban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros WTA-világbajnok Babos Tímea elmondta, a hétvégén lép pályára első idei versenyén Spanyolországban – írja az MTI.

– Egyelőre kisebb tornákon indulok, hogy lássam az elmúlt hónapok felkészülésének az eredményét, huszonötezer dolláros után hatvanezresek jönnek, majd februárban már komolyabb versenyek következnek – vázolta a közeljövőt az MTK Budapest 28 éves játékosa. – Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már az új partneremmel szeretnék részt venni, akiről most még csak annyit árulok el, hogy a top húszban van.

Az elmúlt, küzdelmes évről Babos Tímea elmesélte, a legrosszabb szezonján van túl, mivel párostársa, Kristina Mladenovic visszamondta az Australian Opent, majd szakított edzőjével, az általa „pszichopataként" jellemzett Thomas Drouet-vel, Charlestonban covidos lett, aztán jött a csípősérülés, amelynek következtében a tokiói olimpiát és a US Opent is ki kellett hagynia.

– Pozitívum ugyanakkor, hogy sok mindenre volt időm, amire addig nem, újratanulhattam a teniszt, új erőnléti edzővel készülök, aki egyben a párom is, leadtam hét kilót, amitől gyorsabb lettem a pályán, és kilenc év után ismét édesapám irányítja az edzéseimet – sorolta Babos. – Ő 10-12 hetet tölt velem idén, úgyhogy keresek egy utazóedzőt, aki várhatóan jóbarátom lesz. Jobb így ez a »családi biznisz«, hiszen a nővérem pedig a menedzseremként dolgozik.

Ami a jövő héten rajtoló Australian Opent illeti – melyet 2018-ban és 2020-ban is megnyert Mladenoviccsal – a szigorú karanténszabályok miatt, hat hónap kihagyás után ezúttal nem akarta bevállalni a Melbourne-i túrát. Mivel párosban nagy célokat tűzött ki maga elé, elmondása szerint lesz, ahol emiatt idén „feláldozza" az egyéni szereplést.

– Kristinával magánemberként némi mosolyszünet után rendeztük a viszonyt, novemberben egyeztettem vele az esetleges páros folytatásról, de rendre bizonytalan válaszokat adott, és azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos neki az egyéni szereplés. Erre nem tudtam alapozni – fejtette ki.

Fizikai állapotáról Babos Tímea elmondta, speciális munkával kikúrálta makacs csípősérülését, amely miatt több orvos is műtétet javasolt neki, és a három éve fájó Achillesét is rendbe hozta.

– Jó ideig egyáltalán nem tudtam futni, mert folyton bedagadt, most viszont heti négy kondi és három futás van a programomban. Folyamatosan dolgozunk a szervámon, mely a legnagyobb erősségem, de a legnagyobb gyengeségem is tud lenni, a röptém csiszolásában Noszály Sándor is besegített, emellett rendszeresen járok pszichológushoz – jelentette ki.

Friss élményként elmesélte, hogy látta a Williams nővérekről szóló, Richard király című mozifilmet, amelyből sok újat megtudott a sikert sikerre halmozó testvérpár kezdeti nehézségeiről.

– Serenát amúgy is minden idők legjobb játékosának tartom – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!