Atlétika
Moravcsik Angéla

Tenisz: Babos Tímea nem bírt a 18 éves dán lánnyal Lyonban

Publikálva: 2021.03.03 Frissítve: 2021.03.03 Tenisz

Klubunk teniszezője, Babos Tímea két szettben kikapott a 18 éves dán Clara Tausontól a lyoni keménypályás WTA-torna nyolcaddöntőjében.

Az MTK Budapest teniszezője, a női világranglista 105. helyén álló Babos Tímea az ugyanebben a rangsorban 139. dán Clara Tausonnal találkozott a lyoni keménypályás WTA-torna nyolcaddöntőjében. A helyezések ellenére nem Timi volt a meccs esélyese, hiszen a mindössze 18 éves ellenfele a német Altenkirchenben rendezett ITF-torna megnyerésével hangolt a viadalra, ráadásul az előző körben a verseny első kiemeltjét, az orosz Jekatyerina Alexandrovát búcsúztatta látszólag könnyedén.

Timi fogadóként harcosan és jól kezdte a mérkőzést. Az első játékban kihasználta a negyedik bréklabdáját, majd hozta a saját adogatását is. Tauson azonban hamar összekapta magát, és nemcsak visszabrékelt, hanem az első szettben már labdát sem hagyott Timinek, hogy játékot nyerjen. A játszmát 34 perc alatt vitte el 6:2-re.

A második szettben mindkét fél hozta az első adogatását, és megint Timi brékelt hamarabb, ám a dán ellenfele erre is hasonló módon reagált, mint az első játszmában – egyből visszabrékelt, és mivel ő kezdte a szettet, Timinek folyamatosan zárkóznia kellett. Ez sikerült is 4:3-ig, majd Tauson újból fogadóként nyert játékot, zárásként pedig semmire hozta az adogatását (6:3).

A mérkőzés statisztikája alapján nem érdemtelen a 2019-ben junior Australian Open-győzelmet ünneplő tinédzser továbbjutása. Tauson az első szerváinak több mint 75%-át megnyerte az összecsapáson, a második szettben pedig mindkét adodó bréklabdájával élni tudott.

Keménypályás WTA-torna, Lyon, nyocladdöntő
Babos Tímea (105.)–Clara Tauson (dán, 139.) 2:6, 3:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!