Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tenisz: Babos Tímea egyesben és párosban is nyert a lengyelországi ITF-tornán

Publikálva: 2022.08.02 Frissítve: 2022.08.02 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Babos Tímea egyesben és párosban is győzelmet ünnepelhetett kedden a lengyelországi ITF-tornán.

Két mérkőzés is várt klubunk teniszezőjére, Babos Tímeára kedden a Grodzisk Mazowieckiben zajló ITF-tornán. Előbb egyesben, majd párosban kellett pályára lépnie, az akadályokat azonban sikerrel vette, két sima győzelemmel várhatja a folytatást.

Egyesben a nála a WTA-ranglistán közel 600 hellyel rosszabbul álló Iveta Dapkutéval került szembe, akinek nem sikerült borítania a papírformát; Babos az egész meccsen magabiztos teljesítményt nyújtott. Az első négy gémet egyaránt megnyerte, így a továbbiakban nem volt nehéz dolga a szett megnyerését illetően (6:2). Dapkute a folytatásban sem jutott el bréklabdáig, míg Timi kétszer vette el litván ellenfele szerváját, így másodjára is 6:2 került fel az eredményjelzőre. A második fordulóban teniszezőnk a horvát Jana Fett ellen vívhatja ki a továbbjutást.

Párosban sem övezték nagyobb izgalmak Babos mérkőzését: a magyar játékos az orosz Valerija Szavinyih oldalán hamar komoly előnybe került az üzbég, fehérorosz duóval szemben, az első játszmát pedig simán megnyerték. A második szett jóval kiegyenlítettebben alakult, 4:4-ig egyik fél sem tudott brékelőnybe kerülni, ám ekkor Babosék kihasználták a fogadóelőnyüket, majd kiszerválták a győzelmet.

ITF-torna (kemény), Grodzisk Mazowiecki (Lengyelország), első kör:

Babos Tímea–Iveta Dapkute (litván) 6:2, 6:2

Babos Tímea, Valerija Szavinyih (orosz)–Nigina Abduraimova (üzbég), Anna Kubareva (fehérorosz) 6:2, 6:4

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!