Kézilabda
Török Lilly

Tenisz: Babos, Piros és Szabanin is nyert

Publikálva: 2021.05.25 Frissítve: 2021.05.25 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezői közül a keddi napon Babos Tímea – egyesben – továbbjutott a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójába. Piros Zsombor egyesben nyert Kiseljakban, Szabanin Natália pedig párosban diadalmaskodott Sibenikben.

A Roland Garros selejtezőkörének első fordulójában a világranglista 111. helyén álló MTK-s teniszező, Babos Tímea izgalmas meccset vívott a kínai Jo Hsziao-ti ellen. Az első szettben kétszer is oda-vissza vették el egymás adogatását, Babosnak azonban sikerült harmadjára is brékelnie, ezt követően kiszerválta a játszmát (6:4).

A második szettben a kínai ellenfele 5:2-re elhúzott, amikor esőzés miatt félbeszakadt a találkozó. Ez azonban nem zavarta meg a WTA-ranglista 189. helyén álló játékost, hozta az adogatójátékát, ezzel pedig a játszmát is (2:6).

A döntő szett mindkét fél részéről gyenge adogatójátékokat hozott: a tizenkét gémből tízet a fogadó nyert, így jutottak el a tie-breakig; ott sem szerváltak hatékonyan a játékosok, ám ebből végül Babos jött ki jobban. Jo egy szervapontot sem tudott nyerni, ez pedig megpecsételte a sorsát; Timi 7:2-re nyerte a rövidítést, így továbbjutott a selejtező második fordulójába.

Két másik, MTK-s teniszező is pályára lépett Babos mellett: Piros Zsombor a Bosznia-Hercegovinában zajló, salakos ITF-torna első körében az osztrák Peter Goldsteinert verte 6:3, 7:5 arányban, míg Szabanin Natália párosban a sibeniki, szintén ITF-megmérettetés negyeddöntőjébe kvalifikálta magát a horvát Petra Marcinko oldalán, miután a Lucija Ciric Bagaric és Ema Bubalo alkotta duót múlták felül 7:5, 6:0-ra.

Végeredmények:

Babos Tímea – Jo Hsziao-ti (kínai) 6:4, 2:6, 7:6 (7:2)
Piros Zsombor – Peter Goldsteiner (német) 6:3, 7:5
Szabanin Natália, Petra Marcinko – Lucija Ciric Bagaric, Ema Bubalo (horvát) 7:5, 6:0

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!