Atlétika
Jankovics Dániel

Tenisz: Babos Tímea – egyesben – kiesett az első fordulóban a budapesti WTA-tornán (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.07.11 Frissítve: 2022.07.11 Tenisz

Az MTK Budapest kiválósága kétjátszmás vereséget szenvedett ukrán riválisától a Római parton zajló WTA-torna nyitókörében.

A szabadkártyával induló Babos Tímea (WTA, 299.) hétfőn a selejtezőből felkerülő, ukrán Katyerina Baindllel (138.) találkozott a budapesti, 250-es WTA-torna, főtáblás küzdelmeinek első fordulójában. Korábban kétszer mérkőztek meg egymással, 1-1 volt a mérlegük.

Mindketten magabiztosan kezdtek adogatóként, majd – bár egyaránt eljutottak bréklabdáig fogadóként – fej-fej mellett haladtak (2:2). Ezt követően elsőként Babos bukta el a szervagémjét (2:4), ám azonnal vissza is vette azt (3:4). Így jutottak el 5:4-es ukrán vezetésig, amikor Timinek a játszmában maradásért kellett adogatnia, de sajnos nem sikerült abszolválni, ezzel szetthátrányban találta magát (4:6).

Sajnos ezután sem folytatódott jól a meccs, a magyar lány sorozatban három játékot veszítve rajtolt (0:3). Majd nagy küzdelmek árán, három bréklabdát hárítva hozta sajátját (2:3), amely akkora lendületet adott neki, hogy a következő gémben kiegyenlített, visszavette brékhátrányát (3:3). Azonban ez végül csupán átmeneti fellángolásnak bizonyult, Babos nem tudta tartani a szerváját, az ukrán pedig végül 6:3-mal lezárta az 1 óra 40 percig tartó meccset, és továbbjutott a második fordulóba.

Ezzel Babos Tímea búcsúzott egyesben, párosban Stollár Fanny oldalán folytatja szereplését.

250-ES WTA-TORNA, ELSŐ FORDULÓ (RÓMAI PART, BUDAPEST):
Katyerina Baindl (ukrán)–Babos Tímea 6:4, 6:3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!