Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: az MTK Budapest csapata nyerte a férfi Szuperligát

Publikálva: 2023.07.16 Frissítve: 2023.07.16 Tenisz

Csapatunk 5-2-re verte a Somogyi Electronic-Győri AC együttesét a vasárnapi fináléban.

Hamar 2-0-s előnybe került az MTK Budapest alakulata, miután a győriek részéről Fajta Péter és Valkusz Máté is feladta a meccsét. Marozsán Fábián ezt követően 7:6, 6:0-ra nyert Piros Zsomborral szemben, ezzel 2-1-re alakítva az állást. Makk Péter 6:1, 6:1-es, Kovács Márk elleni győzelme pedig már 2-2-es állást eredményezett.

Ezután minden szem Kincses Kolos és Bíró André meccsére szegeződött, ott ugyanis meglepetés volt készülőben, miután Bíró 6:4-re megnyerte az első szettet. Kincses aztán 6:3-mal egyenlített, így jöhetett a szuper tie-break, amelyben a győri fiú már 9-4-re is vezetett, de Kolos hihetetlen akaraterővel fordítani tudott, és összesen hat meccslabda hárítása után 4:6, 6:3, 13-11-re győzött.

Ezt követően 3-2-es MTK-vezetésnél következhettek a páros meccsek, melyekből az elsőt Cristian Jianu és Kincses Kolos 1:6, 6:2, 10-6-ra nyerte Marozsán Fábián és Bíró André ellen, majd Madarász Gergely és Piros Zsombor 6:4, 6:1-re győzött Makk Péter és Somogyi Zsolt ellen, így végül 5-2-es arányban a kék-fehérek szerezték meg az aranyérmet.

Korábban az MTK Budapest női csapata ezüstérmes lett.

(Forrás: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!