Atlétika
Jankovics Dániel

Távol- és magasugrásban is győztünk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.08.09 Frissítve: 2020.08.09 Atlétika

Vasárnap két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek be atlétáink a 125. magyar bajnokságon.

A szombathoz hasonlóan vasárnap is aranyéremmel kezdtük a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett országos bajnokságot. Ezúttal dr. Nguyen Anasztázia állhatott a dobogó legfelső fokára, aki első érvényes kísérletével, 6.42 méterrel megnyerte a távolugrást, megelőzve Farkas Petrát és Lesti Dianát. Naszti annak ellenére nyerte a viadalt, hogy mindössze kétszer nem lépett be a hat ugrásából. Ugyanebben a számban Krizsán Xénia 6., Szabó Beatrix 10., Gazdag Florina pedig 11. lett.

Távol után rúdugrásban is éremnek örülhettünk: Szabó Diana ezúttal 4.00 méterrel második lett Klekner Hanga mögött, aki szintén ennyit teljesített, de kevesebbszer hibázott a korábbi magasságokon. A bronzérmet Garamvölgyi Petra, a PSN Zrt. sportolója nyerte. A kék-fehér versenyzők közül Hornácsik Gréta a 4., Petry Alexandra az 5., Rákos Bettina a 7., Kováts Fanni a 8., Zöllei Anett a 9., Hornácsik Lili pedig a 11. helyen zárt.

Remekül versenyzett fiatal gerelyhajítónk, Jancsik Tamás is, aki 68.61 méteres egyéni csúcsot dobott, ami a negyedik helyre volt elég, míg edzője, Magyari Zoltán a 9. lett. A számot Rivasz-Tóth Norbert nyerte Járvás Máté és Schmölcz Márk Xavér előtt.

A nap – számunkra – zárószáma hatalmas izgalmakat hozott, hiszen férfi magasugrásban klubunk kiválósága, Jankovics Dániel és az NYSC üdvöskéje, Bakosi Péter is pompás formában versenyzett. Végül Daninak jött ki jobban a lépés, életében először 2.20 métert ugrott, így megvédte címét. A bronzot Hodossy-Takács Sámuel nyakába akasztották. Deutsch Domonkos ezúttal a 10., Zelena Zalán a 12. lett, mindketten 1.95 métert értek el.

Részletes eredménysor ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!