Kézilabda
Szőke Szonja

Távol a továbbjutástól

Publikálva: 2020.12.10 Frissítve: 2020.12.10 Sakk

Hat MTK-játékos szerepelt a sakkozók korosztályos online világbajnokságának selejtezőjében, de egyikük sem járt közel a továbbjutáshoz.

Hétfőtől szerdáig hat MTK Budapest-ígéret szerepelt a sakkozók korosztályos online rapid-világbajnokságának európai selejtezőkörében, hárman magyar, hárman pedig osztrák színekben ültek számítógép elé. A hétfordulós svájci rendszerű viadalon tíz-tíz perces (három másodperces bónuszidős) partikban mérkőztek meg a hatvan-nyolcvan fős mezőnyök. Csoportonként az első három helyezett jutott be a világdöntőbe. Az indulókat a nemzeti szövetség jelölte ki.  

– A 15 éves Juhász Ágoston az U18-as csoportban indult, mert ott volt hely. A nagyon erős mezőnyben derekasan helytállt – értékel klubunk ifjúsági edzője, Szabolcsi János nemzetközi mester. – Öten a középmezőnyben végeztek, osztrák vendégjátékosunk, Blohberger Felix nyolcadik lett. Továbbjutási esélye egyiküknek sem volt. Mellesleg se a magyar, se az osztrák csapatból nem jutott tovább játékos, Karácsonyi Kata egy hajszállal maradt le a döntőről, negyedik lett. A játszmákat figyelve az összbenyomás az, hogy a jól felkészült és stratégiailag helyesen játszó fiataljaink komoly taktikai hibákat követtek el időzavarban. Többet kellene snellezniük és rapidozniuk, amihez persze elsősorban rendszeresen használható klubhelyiség szükségeltetne.

A világbajnokság döntőjének azért egy magyar játékosa mégis lesz. Gaál Zsóka az U14-es lányok között játszik, miután a legjobb tizenhat közé azzal, hogy korosztálya októberi világranglistáján a második volt, automatikusan kvalifikálta magát.

Az MTK Budapest játékosainak eredménye:

 

Név

Korcsoport

Ország

Pontszám

Helyezés

Perf

1.

Tóth Lili

U 12 G

HUN

4

25.

1383

2.

Mátyássy Lázár

U 12

HUN

4

19.

2003

3.

Juhász Ágoston

U 18

HUN

3,5

29.

2353

4.

Bálint Péter

U 10

AUT

3,5

31.

1519

5.

Vicze Kata

U 14

AUT

4

26.

1634

6.

Blohberger Felix

U 18

AUT

5

8.

2454

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!